Az Éremfutam részvétel már biztos

VIDEÓVAL KIEGÉSZÍTVE! Berecz Zsombor a szombati utolsó futamon majd Éremfutamon a dobogós helyezésért küzdhet az Európa-bajnokságon.

Cserta Gábor képes riportja az 5. versenynapról:

Három futam lebonyolítását tervezte a versenyrendezőség a barcelonai Finn dingi Európa-bajnokságon. Halasztással kezdődött a nap, de aztán a feltámadó szélben kettőt sikerült teljesíteni.

Berecz Zsombor az első futamon 21. helyen ért célba, de a következő már jobban sikerült. A hatodik futamban elért 9. helyével visszajutott az összetett lista 4. helyére, így innen várhatja az utolsó napi versenyeket.

Amint az a videóból is kiderül, a rendezőség szombaton 10 órakor még egy flotta futam megrendezését tervezi és csak azt követi majd az Éremfutam, amelyen a legjobb tíz hajó versenyez dupla pontszámért..

A Medal Race-nek biztos résztvevője lesz Zsombi is, mert akárhanyadik helyen fut is be a hetedik futamon, az első tízből már egy újabb kiesővel sem kerülhet ki. Ezzel nagyon magabiztosan teljesítette a verseny előtt önmaga elé tűzött célt, az Medal Race-be kerülést és akár még dobogós is lehet az Európa-bajnokságon.

Zsombié az élmezőny legkisebb kiesője (21. hely), így az utolsó futamon nyugodtan kockáztathat is. A videóriportban elhangzottak szerint ezt is fogja tenni és szombaton a győzelemre hajt!

Jelenleg a harmadik helyen álló Milan Vujasinovic mindössze két ponttal van előtte, míg az ötödik brit Ben Cornish 12 ponttal mögötte.

A versenyen a holland Jan Pieter Postma vezet Az Új Zélandi Josh Junior előtt, aki az első öt futamon mindig a legjobb tízben végzett, ám a hatodikon izmos kiesőt vitorlázott a 41. helyen.

Az Európa-bajnoki cím védője a horvát Ivan Kljakovic-Gaspic tizedik és 28 ponttal van Zsombi mögött.

Az összetett eredmény a verseny honlapján: http://2016.finneuropeans.org/en/default/races/race-resultsall

A versenynap hivatalos videója:
(érdekes, nekem Cserta Gáboré jobban tetszik. Hogy miért?)

Támogatóink: