Az Éremfutam előtt 3. az EB-n Berecz Zsombor

Berecz Zsombor - ahogy Cserta Gábor tegnapi videóriportjában megígérte - odacsapott a mezőnynek! A barcelonai Finn Európa-bajnokság utolsó futamán legjobb futameredményeit ismételve 4. helyen ért célba a 90 hajós mezőnyben.

A győztes a horvát Milan Vujasinovic lett. Milannal jól ismerik egymást, csapattársak és barátok, együtt készülnek Valenciában a Dinghy Academyn az Olimpiára.
Hátszélre, a befutó előtti szakaszra Zsombi 2. helyen fordult Vujasinovic mögött. Próbálta megelőzni, amivel kicsit kockáztatott, de ez nem jött össze és 4-ként ért célba. Mivel az új-zélandi Josh Junior lemaradt, 3. helyen áll az összetettben!

Postma 16, Vujasinovic 5 ponttal vezet Zsombi előtt. Josh Junior 30. lett és 16 pont a hátránya Zsombihoz képest, a brit Ben Cornish 13 ponttal tart hátrébb. Rajtuk kívül mindenki más 20 ponton kívül van, vagyis Berecz Zsombor ötödiknél rosszabb semmiképp sem lehet. Viszont lehet bronzérmes, esetleg ezüstérmes, sőt, a győzelemre is van még matematikai esélye!

Rövidesen kezdődik az Éremfutam! Mármint ha lesz szél, mert az állítólag a célba érkezés után leállt. A mezőny a parton várakozott, majd 13 óra tájt vízre szállt a legjobb tíz! Déután 5 óráig lehet rajtoltatni a Medal Race-t.

A résztvevők az első öt mögött: Zbogar (SLO), Mitakisz (GRE), Gaspic (CRO), Zarif (BRA) és Ramshaw (CAN)

45 évvel ezelőtt nyert bronzérmet a Finn Európa-bajnokságon Fináczy György. Azóta nem volt még csak éremközeli helyezésünk sem ebben az olimpiai osztályban.
Ahogy Gyurit ismerjük, ő drukkol a legjobban, hogy Zsombi ismételje meg vagy szárnyalja túl az ő akkori sikerét!
Hiszen amikor Zsombi elkezdett finnezni elment Gyurihoz, és elkérte az ő egykori sikeres rajtszémét, a 40-est! Méltó örökös!

Várható élő közvetítés az Éremfutamról itt: https://youtu.be/RDTnjvcib8w 

Támogatóink: