ASSO 99: tét a bajnoki cím!

Csütörtökön kezdődik az ASSO Hungarian Open, amely nemzetközi verseny és a hajóosztály országos bajnoksága. A négynapos viadal házigazdája a Spartacus Vitorlás Egylet, rendezője pedig az SVE és a Magyar Vitorlás Szövetség. A hajóosztály tagjai a magyar bajnoki cím mellett a FITOUT kupáért is küzdenek.

A VIHAR-ban szerdán 14 óráig lehet nevezni, de lesz helyszíni regisztráció is, méghozzá 2020. július 15-én, szerdán, 16-21 óráig és 16-án, csütörtökön 07-09 óráig. A szabályok értelmében, ekkor kerül sor a vitorlaregisztrációkra és a legénységi tömegmérésre is. A versenyprogram a csütörtök reggeli (09:00 óra) megnyitó ünnepséggel kezdődik majd, az első futamra pedig még ugyanezen a napon kerül sor, a 11 óra 55 perckor elhangzó figyelmeztető jelzéssel, természetesen ideális szélviszonyok esetén. A versenyrendezőség naponta három futam lebonyolítását tervezi, de amennyiben az időjárás miatt esetleg lemaradás lesz a tervezett futamszámmal kapcsolatban, akkor akár négy futam is rendezhető. A bajnoki cím sorsa – a tervek szerint - tíz futam alapján dől el, de négy megrendezett futammal már érvényes az Országos Bajnokság. A futamokat up-and-down pályán rendezik, amely háromnegyedszeles utolsó szakasszal végződhet.

A címvédő a Fantomasso csapata, hiszen 2019-ben, négy nap után, rettentő szoros küzdelemben a Majtényi Szabolcs „vezette” egység nyerte a bajnokságot. Egy pont lemaradással lett tavaly második Nyári Zsolt kormányzásával a Peecasso a bronzérmet pedig a Detre Szabolcs „vezette” Infla Deus csapatának nyakába akasztották. 2019-ben tizenhárom hajó nevezett a bajnokságra. Nagy öröm volt a résztvevők számára a rég nem látott Tomahawk „visszatérése” és az is, hogy a Yuppie új legénysége is beköszönt az utolsó napra.

Mivel - az előrejelzések alapján - csütörtöktől igencsak változatosra fordul az időjárás így a résztvevők és a versenyrendezők bízhatnak abban, hogy minden nap lebonyolítható lesz a tervezett program. A mezőny erőssége miatt garantált, hogy izgalmas futamok után, nagy küzdelemben dől majd el az, hogy ki lesz a 2020-as esztendő bajnoka az ASSO hajóosztályban.

Támogatóink: