A türelem napja Balatonfüreden

A Groupama 420 és 470 junior világbajnokság utolsó mezőnyfutamos verenynapját a kitartó várakozás jellemezte, Mivel a Balaton keleti medencéjében augusztus 4-én reggelre nem alakult ki a vitorlás versenyzésre alkalmas egyenletes irányú és kielegítő erejű szél a rendezőség parti halasztást rendelt el. Türelmesen kellett várakozni versenyzőnek és rendezőnek egyaránt. A hol innen, hol onnan fújdogáló gyenge szél késő délután lett megfelelő a versenyzésre.

Rauschenberger Miklós a 420-as pálya főrendezője mesélte a hosszú napról:

„Egész nap türelmesen vártunk, és meg is mondtuk már reggel, hogy ki fogunk tartani sokáig. Késő délutánra lett egyenletes a délies szél. 140-160 fokról fújt 6-12 csomóval. Déltán 5 órakor vitorlázta ki a mezőnyök mindkét pályára és így sikerült mind a 420-aslonak, mind a 470-eseknek egy-egy jó futammal befejezni a napot."

Pénteken a 470-eseknek Medal Race-ek lesznek, vagyis mindgyik kategóriábn már csak a legjobb tíz egység versenyez. Sajnos az utolsó futammal a 470-esben versenyző Gyapjas testvérpár is kicsúszott az első tízből, így pénteken az Éremfutamokon egyetlen mgyar egység sem érdekelt már.

 A 420-asokra pénteken még két futam vár.

Részletes versenyeredmények az EB honlapján: http://2016junioreuropeans.420sailing.org/en/default/races/race-resultsall

Támogatóink: