A Seiko a Kékszalag hivatalos időmérő partnere

Budapest, 2016. július 12. –  Erős szélre számítunk az idei versenyen, akár a Fifty-Fifty 2014-ben felállított abszolút rekordja (7:13:57) is megdőlhet. Hogy pontosan mérhessük a résztvevők ideját, abban a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj időmérő partnere, a Seiko lesz segítségünkre.

A Seiko Magyarország kiemelt figyelmet fordít a prémium sportágak támogatására: önálló versenysorozattal van jelen a hazai golféletben, teniszrendezvényeket támogat, illetve hazánk egyik legismertebb sportolója, Michelisz Norbert WTCC pilóta is a Seiko család tagja. Ebből a sorból a vízisportok sem hiányozhatnak. A Seiko Magyarország mind a Magyar Vitorlás Szövetség – kiemelten a Kékszalag –, mind pedig a versenysport – Érdi Mári olimpikon vitorlázó –, mind a klasszikus nagyhajós vitorlázás – a több, mint 50 éven át a Kékszalag rekordidejét tartó Nemere II. – kiemelt támogatója.

 

A valódi óragyártók számára a legnagyobb feladat olyan modellek megalkotása, amelyek ellenállnak a külső hatásoknak, tökéletes megbízhatóságot, valamint nagy pontosságot nyújtva a viselő számára. Az ilyen – szélsőséges körülmények ellenére is hibátlanul működő – időmérő viselése a vitorlázóknak is az egyik legfontosabb szempont. Az élsportok időmérésében szerzett több mint öt évtizedes tapasztalata lehetővé tette a Seiko számára, hogy válaszoljon erre a kihívásra: a Prospex és Velatura kollekciók kiállják a legmostohább körülményeket is, bármi is teszi próbára viselőjüket.. 

Az Andrássy út közvetlen közelében, a Szent István Bazilika mellett található a Seiko Boutique Budapest. Egyedül a márkaboltban vehetők kézbe a japán Seiko manufaktúra kézzel készített Grand Seiko órái, melyek közül a mechanikus Hi-Beat GMT modell az elmúlt évben, Svájcban a 7.000 svájci frankos (2 millió forint) kategóriában az órásszakma „Oscar” díját, a GPHG díjat is elnyerte. Az üzlet elegáns, letisztult kialakítása, a Seiko új világába vezeti a látogatókat, akik így olyan élményeket szerezhetnek, amelyet eddig csak Tokióban, New Yorkban, Párizsban, Madridban és Frankfurtban élhettek meg. 



A Boutiuqe Exkluzív Grand Seiko sorozat mellett a márkabolt mindig tartogat további olyan különlegességek is, amelyek máshol nem láthatóak, ilyen például most a 32.000 euró (kb. 9,5 millió forint) értékű „Meditáló szamuráj" nevű asztalióra is. Várhatóan novemberben érkezik meg az eddigi legdrágább Magyarországon vásárolható Seiko karóra, a 8 napos járástartalékú Grand Seiko Spring Drive modell, amely gyémántporos kialakítású számlapja mellett a világ egyetlen töredezettségmentes járású mechanikus órája. Az óra ára 60.000 euró.



Képzeld el, ahogy egyedül hajózol egy 60 méteres jachton a nyílt tengeren és kizárólag az ügyességed, valamint a felszereléseid választanak el a veszélyektől és a lehetséges katasztrófáktól. Ezek egy óceánokon versenyző hajós kilátásai. A mindig pontos idő és időzóna ismerete alapvető szükségességű a tengeren, hogy összehangolhassuk a kommunikációt a háttércsapattal, vagy a pólusok közelében, ahol az időzónák jóval gyorsabban változnak, mint az egyenlítő környékén. Az egyedülálló technológiák párosításával a Seiko mérnökei létrehoztak egy órát, amely képes egyetlen gombnyomással a pontos idő meghatározására, bárhol a világon, földön, vagy vízen, kizárólag a fény erejével. 



Az új Marinemaster GPS Solar órát azokra a mostoha körülményekre tervezték, amelyre minden vizeket járónak fel kell készülnie. A tok és a csat korrózióálló titánból készült, a menetzáras hátlap és korona pedig 20 bar vízállóságot biztosít. A számlap láthatósága minden időjárási körülmény között kiváló, mivel a zafírkristály üveg minimalizálja a tükröződést. A széles, hajóorr formájú indexek és a LumiBrite bevonat elősegítik a gyors leolvasást. Az óra tervezése során a könnyű kezelhetőség volt a legfőbb szempont. A korona és a gombok egyszerűen használhatók akár kesztyűben is, a felület pedig 

Az új Marinemaster GPS Solar órát azokra a mostoha körülményekre tervezték, amelyre minden vizeket járónak fel kell készülnie. A tok és a csat korrózióálló titánból készült, a menetzáras hátlap és korona pedig 20 bar vízállóságot biztosít. A számlap láthatósága minden időjárási körülmény között kiváló, mivel a zafírkristály üveg minimalizálja a tükröződést. A széles, hajóorr formájú indexek és a LumiBrite bevonat elősegítik a gyors leolvasást. Az óra tervezése során a könnyű kezelhetőség volt a legfőbb szempont. A korona és a gombok egyszerűen használhatók akár kesztyűben is, a felület pedig úgy lett kialakítva, hogy az élek még véletlenül se tegyenek kárt a kötélzetben, vagy bármilyen más érzékeny anyagban. A különleges modell 1500 darabos limitált példányszámban készült.

Látogass meg minket a Kékszalag alatt!

Az érdeklődők a balatonfüredi Tagore sétány közelében található Balogh Óra Ékszer üzletnél felkereshetik a Seiko Magyarország standját, ahol megismerhetik a cég zászlóshajójának számító Astron GPS Solar kollekciót, kézbe vehetik a különböző vitorlás órákat, valamint apró ajándékokkal is gazdagabbak lehetnek. Érdemes tehát személyesen is felfedezni a Seiko világát!

A Kékszalagról

A Kékszalag a Balaton legkiemelkedőbb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a mintegy hatszáz hajóból álló mezőnynek. A versenyen együtt rajtolnak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók. A Balaton jellemzően komoly próbára teszi valamennyiüket, hiszen a Kékszalag teljesítése önmagában is komoly sportteljesítmény. Az idei 48. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtja 2016. július 14-én, csütörtökön 9.00 órakor lesz Balatonfüreden. Az eredményhirdetésre a balatonfüredi Gyógy téren, július 16-án 18.00 órától kerül sor.

A Kékszalag és a 2Szalag katamarán regatta névadó támogatója az Erste Bank új, kiemelt prémium szegmense, az Erste World.

A Fehér Szalag névadó támogatója a GeneralCom.

Főtámogató az Audi – amely egyben az Audi Ultra Cup sebességi verseny névadó támogatója is – és Balatonfüred Város Önkormányzata. A Magyar Vitorlás Szövetség időmérő partnere a Seiko. A Kékszalag hivatalos díjszállítója a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. A Kékszalag Hivatalos Légitársasági Partnere a Qatar Airways.

További támogatók: ledvilag.hu, Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft., Generali Biztosító Zrt.

Médiapartnerek: Aqua, Compass, DigiSport, First Class, Lánchíd Rádió, sailing.hu, Vitorlázás, Világjáró.

Az MVSz együttműködő partnere a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Balatoni Hajózási Zrt. és a Novofer Zrt.

A Kékszalag támogatja a következő alapítványokat: Hospice Alapítvány, Lárifári Alapítvány, Mellrákinfó Egyesület.

További információk
Kékszalag-MVSz Sajtóközpont, e-mail: kekszalag@livepr.hu
Ruják István szakkommentátor, tel.: 06 30 977 9066; e-mail: irujak@gmail.com
Náray Vilmos kommunikációs vezető, tel.: 06 20 369 2126; e-mail: naray@livepr.hu 

www.kekszalag.hu 

www.hunsail.hu 

www.facebook.com/akekszalag

www.ersteworld.hu


Csatolt képek:

Támogatóink: