2022. november 5-én rajtol el a XVI. Dér Kupa

FRISSÍTÉS: A Rendezőség az időjárás-előrejelzés miatt elhalasztotta a versenyt november 6-ra.

2022. november 5-én az Orfűi Vitorlás Egyesület és a Compass Sailing Club közösen rendezi meg a XVI. Dér Kupát a Siófok és Tihany közötti vízterületen, mely az idei esztendő utolsó nagyhajós túraversenye. A regattára csak online, a VIHAR-rendszeren keresztül lehet nevezni 2022. november 4-én 19:00 óráig.

A XVI. Dér Kupa mezőnye szombaton, a tervek szerint 11:00-kor rajtol el Balatonszéplakról, a vitorláskikötő előtti vízterületről. A jelenlegi időjárás-előrejelzés szombatra esőt jósol, a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a mentőmellény viselése az indulástól a partra érkezésig mindenki számára kötelező! A versenyvezetőség a hajók épségét veszélyeztető időjárás miatt halaszthat, akár 2022. november 6. vasárnap 12:00 óráig. Szombati napon a rajt legkésőbbi lehetséges időpontja 14:00 óra. Pályarövidítés bármely pályajelnél lehetséges, a szabályok szerint.

A regattára YS I/1, YS I/2 YS II, YS III, NAU370, NAU 330, Magyar Cruiser Class, 25-ös túrajolle hajóosztályokban lehet nevezni.

Az eredményhirdetés a verseny napján Siófokon, 16 órakor lesz. A pontos helyszínt az online hirdetőtáblán teszi közzé a rendezőség. A 2021. évi Dér Kupa eredményhirdetésére szintén a versenyt követően kerül sor.

A versenykiírás, versenyutasítás és a versennyel kapcsolatos információk az online hirdetőtáblán: https://mvszhirdetotabla.hu/der-kupa-2022 és az esemény Facebook-oldalán érhetők el.

PÁLYARAJZ:

Támogatóink: