Vízes henger a Paks Kupán

Paks Kupa

  1. június 19-20.

Balatonfüred

 

Ismét remek házigazdának bizonyult az ASE vitorlás szakosztálya a hétvégén. Balatonfüred - Csopak előtti vízterületen rendezték, hagyományos kalóz ranglistaversenyüket, a Paks Kupát, ahol a Vízügy SC versenyzői taroltak. Az időjárás kedvezett a rendezőknek, 2 nap alatt, a maximálisan teljesíthető 5 futam alapján hirdettek eredményt. Szombaton 2-2 futamot sikerült a versenyzőknek teljesíteni a döntően élénk, olykor megerősödő, néha leálló É, ill. ÉÉK, valamint ÉÉNY szélben, így vasárnapra már csak egy futam maradt. Végig remek küzdelem, nyílt verseny volt, nem csak a dobogós helyekért.

 

A vasárnapi utolsó futam előtt még teljesen nyílt volt a verseny, az első öt helyen álló egység közül még bárki esélyes volt a dobogó legfelső fokára. Ennek szellemében vitorlázott ki a mezőny a rajtra. A régi olimpiai –háromszög- pályán a futam egyenletes, frissülő és erősödő 3-4 m/s ÉÉK szélben kezdődött, szoros verseny nagy csata volt a élbolyban, azt hittük nem ázunk meg, majd a hátszeles szakaszban az eső először legalább 60 fokkal leforgatta, majd annyira gyengítette a szelet, valamint a mezőny annyira széthúzódott hogy a futamot csak érvényteleníteni lehetett. A futam újravitorlázása a  Barcza-Hirschler párosnak jött be a legjobban, egy jó lee rajt után a páros az első kreutz végén már biztosan vezetett és ezt az előnyt tartva, magabiztosan nyerte a futamot, a Varjas-Vermes valamint a Fluck-Székely egység előtt. A nagy kérdés továbbra is az volt, hol végez a rivális Szentpéteri-Kiss páros, akiknek még ezek után is elég lett volna az ötödik hely a végső győzelemhez, azonban közvetlenül a kreutz befutó előtt egy 6-os tutajban, a portside – starbord helyzetből előnytelenül csak a 7. helyen tudtak befutni.

 

Paks Kupa kalóz ranglistaverseny 1.2

Balatonfüred, 2010. június 19-20. ASE - Koloska Marina

34 résztvevő egység, 5 futam (1 kiejtő), 2-7 m/s-os

É-ÉÉK-ÉÉNY szél

 

 

Eredmények:

  1. HUN 612 Barcza György - Hirschler (Judit Vízügy-FVE) 10 pont
  2. HUN 91 Szentpéteri Zsolt – Kiss Csaba (Vízügy SC) 12 pont
  3. HUN 205 Fluck Bence - Székely Gy. Szabolcs (Vízügy SC) 12 pont
  4. Németh Ferenc – Németh Adrián (MAFC) 14 pont
  5. HUN 8 Varjas Sándor - Vermes Dóra (BYC) 16 pont
  6. HUN 1 Mohos Gábor - Molnár Vera (BS Fűzfő VK) 24 pont

 

Az Atomerőmű Vándorkupát a győztes Barcza - Hirschler páros őrizheti egy évig, a legjobb ifi páros díját a Kormány testvérek, Laci és Gábor, az ASE versenyzői nyerték. A díjkiosztón László Zoltán az ASE vitorlás szakosztály elnöke megerősítette, az ASE, a Koloska-Marina valamint Balatonfüred azon szándékát, miszerint mint lehetséges helyszín, pályáznak a 2011. évi Kalóz EB. megrendezésére.

Támogatóink: