Virág Flóra és Bagyó Áron Junior VB 9.hely

Nacra 17 felnőtt és junior világbajnokság

Július 2-10. között került megrendezésre Dániában, Aarhusban az olimpiai vegyespáros Nacra 17 osztály felnőtt és junior világbajnoksága. Hazánkat Világ Flóra és Bagyó Áron képviselte.

Az eredetileg 16 futamra tervezett versenyen végül az Arany csoportnak 8 (plusz medal race), az Ezüst csoportnak csak 7 futamot tudtak rendezni.

A verseny első napján szél hiányában nem volt futam. A következő napokat viszont a szakadó eső és a viharos szél jellemezte. A reggelek mindig halasztással kezdődtek, várva a szél enyhülésére, de gyakorlatilag ez nem nagyon következett be. Az idő szorítása miatt végül minden nap kivitte a rendezőség a mezőnyt.

Flórának és Áronnak ez a verseny volt az első nemzetközi megmérettetése. Remekül alkalmazkodtak a körülményekhez, sokat fejlődtek és tanultak a verseny alatt. Voltak jól elkapott rajtjaik, volt futam ahogy 4.-nek vették az első pályajelet. A sebességük viszont nem volt jó, ez a legfontosabb, amiben fejlődniük kell. A Nacra 17-ben vitorlázható széltartományt a maximumra nyújtották, stabilan uralták a hajót.

Az abszolút eredménylista 57. helyén végeztek, a Junior Világbajnokságban pedig a remek 9.helyet szerezték meg!
A rengeteg tapasztalat, amit szereztek a verseny alatt, jó alapot teremthet a további felkészüléshez.

Virág Flóra és Bagyó Áron támogatói: Edutus Főiskola, THE, Katamaran SE, MVSZ., ZHIK-Hungary

Eredménylista: https://dl.dropboxusercontent.com/u/438966762/Nacra17%20-%20Results.htm

Támogatóink: