Veisse Zoli nyerte a Laser Italia Cup-ot

Veisse Zoltán, az MVM SE Laser 4.7. versenyzője tarolt Olaszországban, a Laser Italia Cup-on!

A verseny június 10-12-én a Garda-tavon az Arco Sailing Club rendezésében valósult meg a három Laser osztályban. A rendezőség a három nap alatt hat futam lebonyolítását tervezte. A Laser 4.7-es osztályban 145 nevezett - köztük a tavalyi év Európa-bajnoka és ezüstérmese - gyűlt össze, a mezőnyt így két csoportra bontották.

Az időjárással a verseny előtti edzés során és a versenyen sem volt túl nagy szerencséje a versenyzőknek, mivel csak az első napra, péntekre ígértek napsütést. A rendezőség ezért úgy döntött, hogy három futamot rendez az első napon.  A gyönyörű 16-18 csomós déli szélben meg is rendezték a kívánt futamokat.

Az első rajtot a hiányos angol nyelvű versenydokumentumok és információ hiány miatt Zolinak sikerült majdnem lekésnie, mivel nem a második, hanem az első csoportban rajtolt. Így épp hogy beesett a rajtra és a harmadik sorból el is rajtolt. Óriásit küzdött és végül a 6. helyig tudott feljönni. Ezen a futamán érezhető volt a kapkodás, ami nem meglepő. A másik két futamban, szép fegyelmezett vitorlázással magabiztosan nyerte a futamokat.  Futameredményeivel ( 6, 1, 1) a 3. helyről várta a folytatást.

A második napon 11 órára írták ki a rajtot, bízva, hogy a front hoz magával némi szelet. Sajnos nem így volt! 6 órán keresztül várakozott a mezőny a parton zuhogó esőben, míg végül lelőtték a napot.

Harmadik napon reggel 8.30-ra írták ki az első rajtot. A szél 15-19 csomóra erősödött fel, ami Zolinak kedvező volt. Első csoportban rajtolt és egy szép lee rajtot követően tisztán vitorlázta elképzeléseit. Az első kreuz bójához már tetemes előnnyel érkezett és a végén egy raum szakasszal nyerte a futamot. A rendezőség próbálkozott még egy futammal, de ezt  hamar érvénytelenítették is,  mivel teljesen leállt a szél. 

A mezőny a parton várakozott tovább, de mivel teljesen felhős volt az idő, sejteni lehetett, hogy a déli szél nem fog megjönni. Délután kettőkor ennek megfelelően le is lőtték a versenyt és Zol az aznapi futamgyőzelmével - pontazonossággal megelőzve a 2015-ben Európa-bajnok és U16 világbajnok Guido Gallinarót - megnyerte az Laser  Italia Cup 2016 versenyét!

Gratulálunk Zolinak a csodás eredményhez és edzőjének Arató Richárdnak az eredményes felkészítéshez!.

A verseny Laser 4.7 végeredménye pdf fájlban letölthető a mellékletből.


Csatolt fájlok:

Támogatóink: