Vadnai Benjamin 6. az Európa-bajnokságon

A magyar csapat már a verseny kezdete előtt egy héttel elkezdte a felkészülést a helyszínen.

Heten vettek részt a hollandiai Laser 4.7 Európa-bajnokságokon. Benji mellett a fiúk közül Huszka Mátyás, Takács Levente, Varga Dániel (aki U16-ban is szerepelt) és Kerekes Attila utazott  el Hollandiába. A lányokat Vifrág Zsófia és Flóra képviselte.
Az edzések nagyon jól sikerültek,közös futamokkal a török,görög és sail coach versenyzőivel.Benji részt vett a június elején rendezett holland bajnokságon is,ahol értékes tapasztalatokat gyűjtött.
A verseny lerása Vadnai Benji edzésnaplója alapján:
Benji jó formában várta az első napot. Az első két futamban a Ny-i,Dny-i szél 6-7 csomóról 12-ig erősödött. Az első futamban bal oldalt vezeti, jobbról frissüléssel 5 hajó elment, de jó hátszelezéssel 2-nak feljön, s ezt a helyét meg is tartja. A második futamban sajnos a jobb oldal nagyon bejön, ő csak 17.-nek tud feljönni.
2.nap 3.futamban D-i szél,összeméréseken jobb oldal meggyőzőbb, jó lee rajt után keresztez, csak a széléről megy el 4 hajó.Utolsó raumban nem haulzol, falsolva feljön 2.-nak.                                      
4.futamban első kreuz-ban bal szélről 10 hajó megcsúszik,de jó taktikával végül 2.
3.nap szélcsend miatt parti halasztás
4.nap 3 futamot rendeztek. 5.futamban ÉK-i szél 10-12 csomó. Benji balra nyit, a szél jobbra fordul végül csak a 14.helyre tud
feljönni. A 6. futamban jó lee rajt után vezeti az oldalt, nem áll fel a lee-line-ra,hanem bebiztosít,akik mögötte elmennek elemelkednek a bójáig. Végül nagy küzdelemben feljön a 6.helyre. Az utolsó 7.futamban a szél az előrejelzés szerint felerősödik 22 csomóra. Benji jó sebességgel végig a 2. helyen vitorlázik.
Ezzel befejeződtek a selejtezők,. Benji a 6. helyen jutott be a final race-be, de nem tudott javítani, mert a következő napokon a nagyon szélsőséges időjárási viszonyok miatt több futamot már nem rendeztek, pedig a legnagyobb 2.kiesője neki volt.
A mezőny eleje a San Francisco-i világbajnokságra utazik a jövő héten, de ide Benji sajnos nem tart velük.
A magyarok helyezései:
Vadnai Benjamin  6.
Huszka Mátyás 65. (Arany Csoport)
Takács Levente 86. 
Varga Dániel 90. - U16-ban 21.
Kerekes Attila 126.
Női: Virág Zsófia   63.
Virág Flóra  84.
Vadnai
Eb csapat

Támogatóink: