ORC bajnokság és Tihanykerülő eredmények 2013

A kellemetlennek ígérkező időjárás ellenére is 169 hajó nevezett a hagyományos Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversenyre, amely az éppen zajló ORC bajnokság túrafutama is volt.

Csendes esőben, négyes szélben rajtolt el a mezőny és gyors versenyt futott.  A Sponzí, amellyel Király Zsolt csapata vitorlázott, hamar meglépett az üldözőktől, és a győzelmét nem veszélyeztettte senki. Annál szorosabb versenyt vívtak a többiek a helyezésekért. Végül három Asso szoros küzdelméből a Fantomasso és Majthényi Szabolcs csapata került ki győztesen a második helyért vívott küzdelemben.  A versenyen két árboc tört el, négy hajó pedig felült. 156-an értek célba. A második ORC bajnokságon vasárnap már nem volt futam, így négy futam alapján hirdettek végeredményt. Gömbös Lóránd és csapata a Manökennel megvédte tavalyi elsőségét.  Az első alkalommal futott Folkeboat bajnokságon hét hajó versenyzett. Az osztály első magyar bajnoka a Kovács János Balázs vezette Natalie lett
A Yardstick II. és III. osztályok országos bajnokságának újraélesztése nem sikerült. Mindössze öt darab YS III-mas hajó érkezett, így ők flottabajnokságot teljesítettek.

ORC és Tihanykerülő győztesek

Támogatóink: