Optimist Match Race 2010 - BYC

Balatonfüred, 2010. július 31-augusztus 1. Versenybeszámoló

Az elmúlt hétvégén már második alkalommal rendezte meg a Balatonfüredi Yacht Club a legkisebbek párosversenyét. A mezőny jelenleg 18 legjobb versenyzője mérhette össze tudását a kétnapos versenyen, melyet végül Gyapjas Zsombor (BYC) nyert meg, és vihette haza a fődíjat, a Litkey-festményt.
A szombat reggeli versenyzői értekezleten az indulókat csoportokba sorsolták, és kicsivel 10 óra után megkezdődtek a futamok a rövid up&down pályán. Gyenge délkeleties szélben sikerült az összes tervezett menetet befejezni, így a vasárnapi döntőben hat csoportelső vívott meg az első helyért. A versenyzők teljes odafigyeléssel gyorsan megértették a rendszert, és egy-egy keményebb csatára is sor került a szabályok legszigorúbb alkalmazása mellett. Az elődöntőben kiesettek részére vasárnap egy szokványos mezőnyversenyt rendeztek, és az ottani helyezéseket külön értékelték.
A gyerekek a futamok után sem unatkoztak: a csocsó és a pingpong mellett szombaton közös ebéd, vasárnap limonádéparti várta őket.
A fiatalok elmondása szerint azért volt nagyon élvezetes a verseny, mert egy újfajta formát próbálhattak ki. Külön izgalmat jelentett számukra, hogy a párosverseny hagyományait megtartva a pályajeleknek jobb kézre kellett esni kerüléskor, és az, hogy a pálya közel a Tagore sétányhoz helyezkedett el, így az ott sétálók is megfigyelhették a meccseket.
Match Race eredmények:
1. Gyapjas Zsombor (BYC)
2. Gyapjas Balázs (BYC)
3. Varga Dániel (BYC)
Mezőnyverseny eredmények:
1. Tóth Levente (BS Fűzfő VK)
2. Szilasi Fábián (Kereked)
3. Zigler Kristóf (Spartacus)

Támogatóink: