Nyolcadszor is világbajnokok!

Majthényi Szabolcs és Domokos András ismét megmutatták, hogy egyeduralkodók a Repülő Hollandi osztályban.

130 hajó versenyzett Olaszországban a Garda-tavi Malcesinében megrendezett Repülő Hollandi Világbajnokságon június 30-ától július 9-ig. A Spartacus VE versenyzői Majthényi Szabolcs és Domokos András ezúttal is sikerrel védték meg világbajnoki címüket!

 

Az utolsó futamon már csak a holland Kramer-Gellkerken kettős vehette volna el a győzelmet az akkor még "csak" hétszeres világbajnok magyaroktól. "Olcsiéknak" két pont előnyük is volt, így azzal törődtek, hogy a hollandok ne kerülhessenek a futamban a legjobb négy közé. Jobban rajtolva keményen tartották ellenfelüket, nem hagyták őket kibontakozni. Tették ezt úgy is, hogy technikai gondjuk akadt a génuájukkal. A párosversenyt folytató két hajó egyre hátrébb került a mezőnyben. Majthényiék csak akkor engedték már szabadon taktikázni ellenfelüket, amikor annyira hátra kerültek, hogy biztosak lehettek benne, ellenfelük már nem kerülhet előre, az összetett győzelemhez szükséges helyre, az első négybe.

 

Így az utolsó futamon ugyan 31. helyen futottak célba, Majthényi Szabolcs és Domokos András ismét világbajnokok lettek. A holland páros 16. helyével még ez ezüstérmet is elvesztette, amely így a dán Bojsen-Möller testvéreké lett.

 

A világbajnokságon még három magyar hajó versenyzett és mindhárman az Arany Csoportba jutottak.. Kardos Antal és Polgár Csaba 18., Gáborjáni Szabó Gábor és Argay Béla 46., Süli András és Papp Dávid pedig 52. lett.  

 

Végeredmény (Arany csoport, letölthető pdf fájl)

 

 

Fotó: Tumbász Hédi

 

FD világbajnokok nyolcadszor is!

Támogatóink: