MIKULÁS REGATTÁVAL ROBBAN BE A TÉLI SZEZON BALATONLELLÉN

Idén december 3-án nyit Balatonlelle legnagyobb téli rendezvénye, az Adventi Fesztivál, ami több rendezvényből tevődik össze, sőt, a rezsiválság nehézségei ellenére ezen a napon kezdi meg hatodik szezonját a műjégpálya is Balatonlellén. A pálya mellett ahogy az eddigi években, idén is lesz téli finomságokat kínáló hütte, lesz korcsolya és fakutya bérlés, korcsolya élezés, korcsolya oktatás és számtalan különleges program is. Nem utolsó sorban itt indul az idei, jubileumi Téli Vitorlás Versenysorozat, mégpedig a Mikulás Regattával. -írja Vitorlázz Itthon.hu

A Balatonlellei Karácsonyi Vásárt – ahol közel harminc különleges kézműves árussal találkozhatunk – immár a nyolcadik alkalommal rendezik meg.

„A látogatók visszajelzései alapján annyira különleges árusokkal találkozhatunk itt, hogy a Balatonlellei Karácsonyi Vásár Európa bármely városában megállná a helyét. Az idei évben még a karácsonyi bögrénket is új design-al láttuk el, amit bárki megvásárolhat a vásárban.” – mondta el Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke, a vásár ötletgazdája, és főszervezője.

Az idén jubileumot ünneplő Téli Vitorlás Versenysorozat is ezen a napon indul, mégpedig VII. Mikulás Regattával.

„Évről évre tapasztalható a téli vitorlázás népszerűségének növekedése, egyre több hajós gondolja úgy, hogy nemcsak a nyári hónapokban, de az év bármely időszakában lehet egy jót hajózni, és erre kiváló lehetőség a Téli Vitorlás Versenysorozat!” – mondta Karsai Gábor, a verseny főszervezője.

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő GasztroPiknik a parton felállított fűtött rendezvénysátorban kerül megrendezésre. Jelen lesz a Balatonpart több meghatározó étterme, számos borászat, cukrászda és pálinka főzde. Az északi partról itt lesz a Kalóz Strandbisztró, a Hatlépcsős Étterem, a Semola Pastfood, délről érkezik a Nádfedeles Halsütő, a Pócz Borbisztró, a Villa Strandbisztró és megkóstolhatjuk a vendéglátó BL YachtClub és a kizárólag Balaton régiós termékeket áruló BL Delikát finomságait. A borászatok közül kóstolhatunk – a teljesség igénye nélkül – a Konyári, a Bujdosó, a Gyukli és a Hujber borokból, a Fenegyerek pálinkájából, és a Garamvári pezsgőkből, de megkóstolhatjuk a Béládi cukrászműhely különleges minden mentes süteményeit is.

Jótékonyság – három rendezvény, három cél

Már megszokhattuk, hogy Balatonlellén a társadalmi kötelezettségvállalás fontos szerepet tölt be a rendezvények szervezői jóvoltából. Az idei rendezvényen a látogatók három fontos célt is támogathatnak: a GasztroPikniken minden eladott adag étel árának egy része egy helyi SMA betegségben szenvedő kisfiú megsegítésére megy. A Mikulás Regatta nevezési díjának egy része a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Rupert nevű mentőhajójának felújítási alapjába kerül. Ezen kívül több helyen fizethetnek a látogatók pénz helyett csokoládéval, amit a szervezők Füred Kapitány segítségével a Mikulásgyárnak juttatnak el.

Mindezek mellett lesz kézműves foglalkozás, gyermekjátékok, forralt bor és igazi karácsonyi hangulat. Ha ez nem lenne elég, bárki korcsolyázhat egyet a Balaton parton, és kipróbálhatja a vízre épített látvány szaunát is. A közvetlen vízparti környezet és a fenti programok garantálják a felejthetetlen karácsonyi hangulatot december első hétvégéjén, Balatonlellén. A rendezvény ingyenes!

Balatonlellén több mint tíz éve dolgoznak azért, hogy a Balaton egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció legyen. Törekvésük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több Balaton parti település ismeri fel a téli Balatonban rejlő lehetőségeket. A Hello Balatonlelle Egyesület soron következő rendezvényei: December 31. jubileumi X. Szilveszteri Regatta Vitorlásverseny, majd február 4-én GasztroFarsang a balatonlellei rendezvénytéren.

Fotók: BL YachtClub

Támogatóink: