Melges 24 VB 2015

18 nemzet 95 hajója versenyez, köztük két magyar egység is a dániai Middelfart vízein.

Bakóczy Róbert és Czégai Péter, illetve a velük vitorlázó társak idén biztosan nem vesznek részt a Kékszalagon. Június 30-tól július 5-ig a dániai Middelfart vizein a Melges 24 világbajnokságon versenyeznek, kőkemény mezőnyben.

18 nemzet 95 csapata nevezett be a versenyre:  Ausztria (3), Cseh Köztársaság (1), Dánia (17), Észtország (2), Finnország (2), Nagy-Britannia (3), Németország (18), Magyarország (2), Olaszország (5), Lichtenstein (1), Hollandia (5), Norvégia (18), Szlovenia (1), Svájc (4), Szlovákia (1), Svédország(9), Ukrajna (2) és az Egyesült Államok (1) hajói. A csapatok közül 56 minősül amatőrnek, akik az amatőr világbajnoki címért is versenyeznek.  

A tervek szerint a vébé 14 futamos. A verseny vezetője Hank Stuart (USA).

A versenyről alapos élő közvetítést tervez a rendezőség. Minden reggel egy forgatócsoport felveszi az eligazításon történteket, és a interjúkkal fűszerezett anyagot tesz közzé. A vízről pedig három kamera élőképe közvetít. Egy lesz a rajt és célhajón, egy a cirkálószakasz végén a bója közelében, míg egy harmadik az erre a célra optimalizált katamarán fedélzetéről a pálya egyéb pontjain forgat.

A közvetítések elérhetők lesznek a You Tube-on és a következő linken:  http://www.sportsxstream.com/MultiLevelEvent/Melges-24-World-Championship-2015.html 

A reggeli kisfilmek elérhetősége: https://livestream.com/zerogradinord/melges24worlds2015 

A verseny honlapja: www.melges24worlds15.dk

A feléhez közeledik a 14 futamosra tervezett verseny

Dániában második napja zajlik a Melges 24 világbajnokság. 18 nemzet 95 hajója versenyez. Túl vannak 6 futamon - a verseny 5 napos és 14 futamra tervezett. 

Kitűnöen szerepel a magyar Jedi Business csapat Czégai Péter vezetésével. Összetettben a 10. helyen állnak.

A Bakóczy Róbert vezette FGF Sailing Team is javított, feljövőben vannak az első napi gyengébb meneteik után. Jelenleg 25-ek.

Véget ért a Melges 24 világbajnokság

A világbajnoki mezőny első negyedében végzett mindkét magyar hajó

Dániában az utolsó napi szélcsend miatt újabb vitorlázás nélkül ért véget a Melges 24 világbajnokság. 18 nemzet 95 hajója versenyzett a végül 12 futamosra sikeredett versenyen.

Mindkét magyar csapat jól szerepelt. A mezőny első negyedében végeztek, egyértelműen fejlődnek a nemzetközi mezőnyben.

Az FGF Sailing Team (Spartacus VE) Bakóczy Róbert kormányzásával a 23. helyen végzett. Közvetlenül mögöttük, pedig a Czégai Péter vezette Jedi Business (Procelero SE) csapata olvasható az összetett eredménylistán. Bakóczyék emellett 6. helyen végeztek a Corinthians kategóriában, vagyis az 56 amatőr csapat küzdelmében..

A teljes eredménylista letölthető a mellékletből.

Letöltés

Támogatóink: