Laser EK Lugano

Laser Európa-Kupa

  1. április 8-11. Lugano (CH)

 

Három hajóosztály számára rendezték meg a hét második felében a Laser Európa-kupa sorozat következő versenyét Luganoban. A legjobb magyar eredményt Vadnai Benjámin (BYC) érte el egy negyedik helyezéssel.

 

Csütörtökön és pénteken is halasztással kezdődött a verseny, majd mindkét nap a délutáni órákban két-két futamra került sor nem túl erős, 4-7 csomós szélben. Szombaton tükörsima vízfelszín fogadta a versenyzőket, így vasárnap folytatódott a küzdelem. Az utolsó napon reggel 9 órakor 4-8, később viszont már 22 csomós szél fújt, így azon a napon is két futamra került sor.

 

A legjobb magyar eredmények Laser 4.7-ben születtek, itt Vadnai Benjámin (BYC), aki az első szezonját tölti ebben a hajóosztályban, 50 indulóból a negyedik helyen végzett, saját korosztályában pedig a második lett. Virág Zsófia (THE) remekül kezdett, az első nap végén az élen állt, de sajnos technikai gondjai akadtak és így a 13. helyen fejezte be a versenyt.

 

A legjobb magyar eredmény a Laser Radialban Bakóczy Róbert (Spartacus) érte el egy 25., Laser Radialban pedig Héjj Viktória (THE) egy 39. helyezéssel.

 

 

Laser 4.7 (50 induló):                 

  1. Vadnai Benjámin (BYC)
  2. Huszka Mátyás (BYC)
  3. Virág Zsófia (THE - nőiben 4.)
  4. Takács Levente (BYC)

 

Laser standard (41 induló):

  1. Bakóczy Róbert (Spartacus)
  2. Földesi Gergő (BYC)

 

Laser radialban (75 induló):

  1. Héjj Viktória (THE)
  2. Rozsnyay Domonkos (Spartacus)
  3. Hunfalvy Péter (THE)
  4. Korchmáros Kristóf (BYC)
  5. Jung Ádám (BYC)

Támogatóink: