Holland Ifjúsági Bajnokság

Workumban Optimist és Laser 4.7 osztályokban versenyeztek a magyarok.

A versenyen az Optimist osztály volt a legnépesebb: 300 junior és 147 serdülő versenyző állt rajthoz, 17 nemzet képviseletében.
A magyar csapatot Perényi Miklós vezette. Gyapjas Zsombor, Hadnagy Zsombor, Takácsi Lilla és Vadnai Jonatán utaztak el Hollandiába. Ez a verseny több nemzetnek kvalfikáció volt a soronkövetkező világversenyekre. Optimistben a szingapúriak taroltak, látszik a sok következetes munka a csapaton.
Jól szerepeltek a hollandok is, akik a vezetőedzőjük mellé felfogadták az argentin sztáredzőt (Bocha). Vele a versenyt megelőző héten Vadnai Jonatánnak is alkalma volt egy hétig tréningeznie.
A Holland Ifjúsági Bajnokságon három nap alatt 8 futamot rendeztek 10-18 csomós szélben. A döntőre a negyedik napon a heves esőzés miatt már nem került sor.
A magyarok jól szerepeltek. Vadnai Jonatán egyenletes jó teljesítménnyel a 10. helyet szerezte meg. Gyapjas Zsombor 52.,Takácsi Lilla 212., Hadnagy Zsombor pedig a serdülők között lett 69.
Laser 4.7-ben11 nemzet 67 versenyzője indult. Mivel július elején itt lesz a Laser 4.7 EB Vadnai Benjaminnak is kitünő alkalom volt feltérképeznie a helyszínt. Sajnos egy rossz futama után egy másikban a kormányhosszabbító gumicsuklója is elszakadt, így a 7.helyen végzett. 
Benji továbbutazott az Európa Kupa következő állomására a hollandiai Scheveningenbe.
Optimist 2011
Archív kép egy tavaszi edzőtáborból. Fotó: Vadnai Péter

Támogatóink: