Grid Kereked Utánpótlás Kupa

Június 17-én, 18-án és 19-én rendezte meg a csopaki Kereked Vitorlás Klub az utánpótlás-versenyzok számára az idei harmadik ranglistaversenyt.

Grid-Kereked Kupa 2012
A regatta a Laser 4.7 és Laser Radial hajóosztályok részére az Európai Laser-ranglistába számított; a Cadet hajóosztály számára pedig a CECC-Kupa, azaz a Közép-európai Cadet Kupa egyik állomása is volt.

Az első versenynapon szél hiányában nem sikerült futamot rendezni. A rendezőség a rekkenő hoség és a széltelenség miatt a partra menekítette a résztvevőket.

A második versenynapon a reggeli keleti szelet kihasználva sikeredett az érvényességhez szükséges futamszámot teljesíteni; a harmadik versenynap a 420-as hajóosztályban még kettő, a többieknél egy-egy futamot adott hozzá az addigiakhoz.

A leálló, elforduló szél miatt több esetben pályarövidítésre került sor.

A 420-as osztályban a Sparisok vitték el a arany- és ezüstérmet: első a Neszmélyi Márk - Baticz Belián, második a Bihary Dániel - Bihary Gergőegység lett. Bronzérmes a THE szineiben a Péch Lóránt - Weidinger György duó.

A 420 -as hajóosztályban a hölgyek versenyét a Virág Zsófi - Kratzl Anna páros nyerte.

Laser 4.7 hajóosztályban a dobogó első és második fokára a BYC-es Vadnai-testvérek állhattak; Vadnai Benji egy újabb aranyérmet, míg öccse, Jonatán egy ezüstöt vihetett haza. A bronzérem Virág Flóráé (THE-YKA) lett, aki így a legjobb női 4.7-esnek járó érmet is megszerezte 

Laser Radiálban Bathó Péter (BYC) lett az első. Ezüstérmes Dénes Bence (THE-YKA), bronzérmes az Almádi Yacht Club képviseletében Haidekker Zita lett. A legjobb női Laser Radiál versenyzonek járó kupát szintén Zita kapta.

Cadet hajóosztályban az aranyérem Lengyelországba került. Az Oczkowska Anna - Galazka Patycja páros a Fabacsovics Márk - Németh Boldizsár alkotta BYC-es egység és az Asperján Mihály - Asperján Dénes alkotta KYC-es duó elé állhatott fel  dobogóra. A lengyel lányok persze hazavitték a női aranyat is; a Cadet serdülő aranya viszont az Asperján-testvérekhez került Keszthelyre. 

Az Optimist hajóosztályban a 61 induló versenyző közül ifiben a legjobb a BYC színeiben versenyző Gyapjas Zsombor lett. A második helyen Wolf Szabolcs (BS-Fuzfő); a harmadikon Roznár Katica (RIVE) végzett. A serdülőknél első Erőss Loránd (RIVE) lett; ezüstérmes Lászlófy Ábel (RIVE), bronzérmes Oláh Gergő (SVE).

Támogatóink: