Finnes Mestereink nem felejtettek...

Székely Antal 283 indulóból 26., korosztályában 8. helyen végzett a Finn Masters Világbajnokságon.

Az olimpiai Finn osztályban évről-évre folyamatosan nő a Masters korosztályban - a negyven éven felüli versenyzők körében - a részvételi kedv. Hat évvel ezelőtt 187 hajó érkezett Balatonfüredre a világbajnokságra. Idén az olaszországi Punta Alában, a Földközi-tengeren június 1. és 19. között már 282 versenyző mérte össze tudását.

 

Népes magyar csapat utazott a versenyre és legjobbjaink bebizonyították, hogy tudásuk mit sem kopott.

 

A nagy létszám miatt a versenyzők minden futamon sorsolással négyfelé osztott mezőnyben küzdöttek. Kitűnően indult a világbajnokság, hiszen Huszár Géza a csoportjában azonnal futamgyőzelemmel kezdett.

 

A nyolcfutamos versenyen a legeredményesebben végül mégsem ő, hanem szöuli olimpikonunk, a sok hajóosztályban sokszoros magyar bajnok pécsi Székely Antal (Tonyó) végzett. Kitűnően vitorlázott a többnyire kedvére való középerős, egyenletes szélben és végeredményben az abszolút 26. helyen végzett, vagyis ellenfeleinek 91 százalékát legyőzte! Saját korosztályában (Grand Masters) pedig a 8. legjobbnak bizonyult! Előrébb is végezhetett volna, de az utolsó két futamon balszerencsés sorsolással nagyon erős csoportba került.

 

A magyarok eredményei rajta kívül:

Huszár Géza 44., Bartos Zoltán 66., Sipos Péter 83., Antal Gábor (Pata az utolsó két futamon nem indult) 113., Rutai István 145., Stadler Csaba 156., Graham Douglas 187., Beliczay Tamás 201., Farkas József 206., Solymosi Imre 253., míg csapatunk doyenje a csak három futamon induló 75 éves Zsindely László 276. lett.

 

A versenyt egyébként a ma is a világ élvonalába tartozó, a Masters világbajnoki címet védő cseh Michael Maier nyerte.

Támogatóink: