Dehler Kenesei Szezonnyitó és Tavaszi Regatta

A Dehler Kenesei Szezonnyitó és Tavaszi Regattát, 2011. április 30-án és május 1-jén rendezte meg a KMPVSE Balatonkenesén.  A regattán, amely egyben a négyfordulós One Design Trophy első állomása is egyben, 8 hajóosztály, (Asso,8mOD,Melges 24, Nautic, E770, S22, J24, SR és D) több mint 80 hajóval és 350 versenyzővel vett részt. Szombaton szép, napsütéses, tavaszi nap fogadta a népes mezőnyt. A bíztatóan fújdogáló É-ÉNY-i szélben vízre indultak az egységek, de végül csak hosszas várakozás után csupán egy futamot tudtak vitorlázni a csapatok. Kívülről pompás látványt nyújtott a színes vitorla kavalkád, és az eseménydús bójavétele. Versenyeredmények
A túrafutam résztvevői 10.00 órakor elrajtoltak és a hosszú pályát (Balatonkenese, Balatonaliga, Balatonkenese, Balatonalmádi, Balatonkenese) vitorláztak. A YSI osztályban a Paquita, a YSII-ben az Aquarius, a YSIII-ban pedig az OTEK győzött.
Szomorkásan esős, vasárnap reggelre ébredt a regatta mezőnye, sokan bíztak a halasztásban, mert a szél sem nagyon fújdogált, de aztán 9 óra után néhány perccel mindenki vízre indult. A szépen fodrozódó északiban már ki is rakták a rendezők a pályát, a rajteljárás kezdetére azonban a szél teljesen leállt, így halasztani kellett. É-K felől azonban megjött a frissülés és kezdődhetett a pályarakás. Az eső  kitartóan szitált szinte egész nap, a 4-5 csomós szél pedig hol északra, hol pedig keletre legyezett, frissüléssel és gyengüléssel tarkítva. Végül is ebben a szeszélyes, tavaszi  időjárásban három futamot tudtak vitorlázni a csapatok, így a végén mindenki kiejthetett egyet.
Az Asso osztályban a győzelmet az Infladeus szerezte meg a Detre fivérekkel,  Pfeninberger András irányításával a Raiffeisen lett a 8mOD osztály legjobbja, a Melges 24-eseknél Gémesi Gyula kormányzásával a VIRUS örülhetett az aranynak. A Nautic győztese az Oxygen lett, Király Lászlóval. Az E770 osztályban a legfényesebb érem a Münch István ISA PUR egységének jutott. A S22-ben Scholtz Petronella csapata utasította maga mögé a mezőnyt. A J24-es osztályban volt a legszorosabb a verseny, hiszen a legnagyobb kupa sorsa csupán az utolsó futamban dőlt el, hiszen pontegyelőség alakult ki, de végül Nagy R Attila, a North Sails kormányosa vihette haza az elsőnek járó díjat. A SR egységek közül a legjobban a Szörényi Gábor kormányozta Száz x Szép teljesített. A győztesek az érmek és kupák mellett az EastCraft és a Dehler ajándékainak örülhettek.

Támogatóink: