Cadetos sikerek Lengyelországban

A május 14-16. között a lengyelrszági Poznan közelében található kis tavon megrendezett Cadet Közép-Európai Kupa (CECC) versenyen npes, hét hajós magyar csapat vett részt. Gerencsér Gergő vezetésével négy egység a Tihanyi Hajós Egylet, három pedig a Balatonfüredi Yacht Clubból utazott Lengyelországba. 

A háromnapos, kilenc futamos versenyen az erős lengyel mezőnyt cseh és magyar csapatok egészítették ki. Ötven hajó állt rajthoz az apró - mintegy két Orfűi-tó méretű - tavon. 
Az első napon jó hármas nyugati szélben négy futamot sikerült megrendezni. A magyarok hamar felvették a ritmust és ráéreztek a kis tavi forgolódó szélre.  Nagyon fiatal magyar csapat vett részt a versenyen, hiszen a legidősebb is mindössze 15 éves. Nagyszerűen helytálltak a jórészt egy-két évvel idősebb ellenfelekkel szemben.
A második napon a gyenge és a hosszúkás tóra keresztben fujó szél miatt halasztással kezdősött a nap. Végül sikerült megrendezni két gyenge szeles menetet, amelyek után a magyarok továbbra is tartották jó helyezéseiket. 
Az utolsó napon újabb három futamot teljesítettek, így a verseny végeredményében két kiesőt is számíthatott a rendezőség. Ezen az utolsó napon még egy kicsit sikerült javítani a legtöbb magyar egységnek.
Borsos Gergely és Horváth Balázs (THE) bronzérmet szereztek. 
További helyezések: Varró-Váradi (BYC) 7. , Kristóf - Jeney  (BYC) 8., Simó-Rácz (THE) 9., Rácz - Kardos (THE) 20. , Polgár - Kanyicska (THE) 12., Fabacsovics-Németh (BYC) 23. lett, vagyis mindegyik magyar hajó a mezőny első felében végzett.
Gerencsér Gergő elmondása szerint a verseny nagyon gyerekcentrikus. Rengeteg program szórakoztatta a gyerekeket, akik a futamra menet és jövet is kaptak finomságokat a kikötőben. A magyarok mind nagyon jól érezték magukat az eseményen, többen maradtak volna még szívesen. 

Támogatóink: