Cadet világbajnokság, Puck

Vasárnap kezdetét vette a lengyelországi Puckban a cadet hajóosztály világbajnoksága, melyen 13  nemzet 80 párosa állt rajthoz közepes erősségű, ám rendkívül instabil szélben

Hazánkat öt egység képviseli Gerencsér Gergő vezetésével, akik közül a Bors Máté-Horváth Balázs kettős várja négy futamot követően a legelőnyösebb pozícióból, a 23. helyről a folytatást. Mátéék gyengébb kezdést követően a második versenynapon már jobban fel tudták térképezni és kihasználni a széljárást, s az utolsó futamon már a hetedik helyen értek célba. Fiataljaink számára a legnagyobb nehézséget a nagymezőnyben való helyezkedés, hosszú rajtvonalról való indulás és a helyi csíkos, igen forgolódó szél megfelelő kihasználása jelentette, ám úgy tűnik, hogy a napok előre haladtával egyre jobban sikerül megoldaniuk a feladatokat, s kedvezőbb pozícióban érnek fel az első pályajelhez, majd azt követően a célba. Mátéék korosztályukban, azaz a 15 év alattiak mezőnyében jelenleg az élen állnak, s reméljük, hogy sikerül megtartaniuk pozíciójukat, s Földesiék korábbi sikere után ők is haza tudják hozni a legeredményesebb ifjonc kettősnek járó díjat. Munka Marci és Kanyicska Márk a 39., Bors Gergő-Szilassy Emese duó a 42., Kerekes Zsombor – Rácz Levente az 53., míg Bagyó Áron és Polgár Lukács az 59. helyen állnak a 80 egységből álló mezőnyben. 
Cadet válogatottunk az idei szezonban kevesebb nemzetközi regattán állt rajthoz, s azok sem voltak olyan népes létszámúak, mint a világbajnoki mezőny, így az első futamokon még problémát okozott fiataljaink számára az ehhez való alkalmazkodás, melyet remélhetően egyre jobban sikerül megoldaniuk a futamok előrehaladtával.
Bővebb információ olvasható a verseny honlapján:

Támogatóink: