Cadet VB vége

Az első napon magyar futamgyőzelemmel nagyszerűen kezdődött a német Kühlungsborgban az Északi-tengeren a Cadet osztály világbajnoksága, ahol hat magyar hajó is versenyzett.  Bár többen is produkáltak a továbbiakban kiemelkedő futamokat és bíztató eredményeket, végül a megrendezett tizenegy futam után egyik párosunknak sem sikerült bekerülni összetettben a legjobb húsz közé. A saját korcsoportjaikban viszont jól szerepeltek!

A legegyenletesebb jó teljesítményt Polgár Lukács és Kanyicska Márk nyújtotta. Ők a 8. és a 26. hely között vitorláztak a futamokon, ám a kilencedik menetben becsúszott rossz helyük után az utolsó futamban sajnos a fekete zászlós rajtnál is a kizárt versenyzők közé kerültek, így végül ők is kicsúsztak az első húszból. Ennek ellenére a 21. helyük szép eredmény, hiszen ők a mezőny javánál jóval fiatalabbak. Az U15-ben a negyedik helyen végeztek.
Futamot is nyert és sokáig még az első tízbe kerülésre is esélyes volt Borsos Gergő és Horváth Balázs. Aztán a verseny második felében jelentősen romlottak futameredményeik, illetve ők is a kárvallottak közé kerültek az utolsó futam szigorított rajtjakor. Szintén s fiatalabbak a többségnél. 33.-ok lettek, de az eredménylistán az U16-osok között a harmadik legjobb eredményt produkálták, igaz tizenötévesek is végeztek előttük többen.
Egyetlen hellyel került csak mögéjük Kristóf Julianna (aki ezzel a nyolcadik legjobb lány kormányos lett) és Jeney Máté. Második helyet és tizediket is elértek futamban és a versenyen folyamatosan javítani tudtak a helyezésükön. Így lettek 34.-ek és az U16-osok között pedig negyedikek.
48. lett a szintén 15 éven aluli Varró Gábor és Váradi Miklós, akik az utolsó előtti futamban vitorláztak egy figyelemre méltó ötödik helyet.
Szintén fiatalok, az U15-be is számítottak a versenyen részt vett további magyar párosok. Simó Márton és Rácz Bence a 61., Rácz Levente és Kardos Szabolcs a 65. helyen végeztek.
cadet vb
cadet vb

Támogatóink: