A Dragon EB most nem jól sikerült

San Remóban szombaton ért véget a Gazprom Nemzetközi Dragon Európa-bajnokság, amelyen 23 nemzet 84 hajója versenyzett. A Dragon az egykori olimpiai osztályok közül az egyik, amely ma is rendkívül népszerű. Nagy mezőnyök versenyeznek, és a rajtlistákon rendszeresen találhatunk ismert neveket, olimpikon, világ- és Európa-bajnokokat, helyezetteket.

Tavaly a Kis-Szölgyémi Ferenc - Vezér Károly - Kis Tamás összeállítású csapat kiemelkedően szerepelt a nemzetközi versenyeken, és végül a világbajnokságon Weymouth vizein futamgyőzelmet is aratva a 4. helyen végeztek a 77 hajós erős mezőnyben. 

Idén San Remóban nem sikerült ilyen jól a versenyük.

A hat futamos világbajnokságon csak egy-egy alkalommal sikerült villanniuk, és végeredményben a 29. helyen végeztek. Futameredményeik: 37., 11., 53., 55., 35., 9. 

Indult az EB-n a magyar bajnok Gömbös Lóránd - Horgos Tamás - dr. Futó István hármas is Josephine nevű hajójukkal. Ők az 55. helyen végeztek. Futameredményeik: 50., 49., 49., 37., 65., 46. 

Az Európa-bajnoki címet dán csapat nyerte Lars Hendriksen kormányzásával. Ezüstérmes a német Marcus Wieser vezette hajó, a bronzérmes pedig az ukrán Jevgen Braslavets csapata lett.

A verseny honlapján a részletes eredménylista:

http://www.yachtclubsanremo.it/_Rainbow/Documents/OVERALL%20PROVVISORY%20DEL%2029%20marzo.htm

Támogatóink: