Fantasztikus versennyel kezdtük a 2024-es szezont

Az Alsóörsi 29er Ranglistaversennyel kezdődött a hazai 2024-es 29er versenyszezon, mely a klub és az idény első hazai 29er versenye és az osztály számára a második válogató az idei Youth Sailing World Championship-re. 

 

Az osztály első válogató versenye Szlovéniában a húsvéti regattán zajlott. Ahogy hazaértek az egységek a következő héten már edzőtáborban vettek részt Alsóörsön, melynek vezetőedzője a portugál Francesco Andrade háromszoros olimpikon 49er versenyző volt. 

Na de mi is történt a hétvégi 29er raglistán? 

Farkas Péter főrendező beszámolóját olvashatjátok: 

Első ránézésre nem nézett ki nehéz versenynek, hisz mind a 3 napra jó szelet mondott a meteorológia. Olyannyira, hogy még siettetni is szerettük volna a rendezvényt, hisz vasárnapra bőven 30+ csomós volt az előrejelzés. No de a Balaton ...  

Ismét ezer arcát mutatta be a tó. Pénteken egy friss északiban (340-350 fok) kezdődött a verseny, ami alig legyezett csak 20 fokot jobbra balra. Megtaláltuk a közepet, így sikeresen lezajlott az első futam. A másodiknál nem volt ekkora szerencsénk, egyik pillanatról a másikra beomlott a szél és következett egy egyórás halasztás. A délután folyamán a szél átfordult először dél keletire, majd szépen mászott a nappal és a Charlie-zöld lobogóval jobbra és még jobbra. A végén 200 fokon álltunk meg, de a tengelyek rendben voltak.