Rutai István

Rutai István

Kisgyerek korom óta vitorlázom, versenyszerűen 13 évesen kezdtem el hajózni a keszthelyi Petőfi SC-ben. Az utóbbi 15 évben Finn Dinghy-ben sportolok rendszeresen. Családi túrahajónkkal, egy 40-es cirkálóval rendszeresen bejárjuk a Balaton összes szegletét. Ha jó szél van, gyakran rohangálok Tihany és Zamárdi között a foil-kite szettemmel.

 

A Tihanyi Hajós Egyletet 21 éve alapítottuk, feleségemmel és Morzsi barátommal. A THE táboraiban az elmúlt 20 évben több mint 4000 gyereket tanítottunk meg vitorlázni, mintegy 250 utánpótlás versenyzőt neveltünk, jelenleg 80 fiatal látogatja lelkesen edzéseinket.

Az elnökség tagjaként 10 éve kaptam megbízást a Versenysport Bizottság megalapítására, ahol többek között kidolgoztuk a jelenleg is sikeresen működő élsport támogatási rendszert.

 

Civilben egy piacvezető gépjármű kereskedelmi cégcsoport és egy pénzügyi vállalkozás tulajdonosa-vezetője vagyok. Cégünk 7 éven át támogatta Berecz Zsombi olimpiai felkészülését és most is büszke szponzora az MVM-es Érdi Márinak és a BYC-es Vadnai testvéreknek.

 

Szabadidőmben a vitorlázás számára három alapfontosságú könyvet fordítottam magyarra: az Élesedj és gyorsulj-t, a Versenyvitolás taktikát és a Versenyszabályok a gyakorlatban című könyveket.