Weymouth végeredmény

A versennyel befejőzdött az aktuális Világkupa sorozat. Berecz Zsombor 33 helyet lépett előre a tavalyi eredményéhez képest!

A legeredményesebb versenyzők döntő futamával, azaz a legjobb tíz egységnek rendezett medal race futamokkal ért véget a világkupa sorozat utolsó versenye a Skandia Sail for Gold Cup Weymouthban.

 

A medal race futamot laser hajóosztályban a canadai David Wright nyerte, ám az összetett győzelem az ausztrál Tom Slingsbyé lett, aki mögött a második helyezést az olimpiai bajnok Paul Goodison szerezte meg, míg a bronz érmet Michael Leigh vihette haza. A férfi 470-esek versenyét a francia Pierre Leboucher-Vincent Garos kettős nyerte meg az ausztrál Belcher-Page és az angol Patience-Bithell kettős előtt.

 

Hazánkat képviselő versenyzők közül egyedül a laseres Berecz Zsombinak sikerült a selejtezők hat futamát követően az arany csoportba kerülés, ahová a 46. helyen jutott be, ám a döntők négy futama során néhány helyezést hátrébb csúszott, s az 52. helyen zárta a regattát a 180 főt számláló mezőnyben. Sallai Gábor és Perjés Bálint ugyan csak öt helyezéssel maradt le a legjobb 30 hajót felsorakoztató csoportról, s az ezüst csoportban folytathatta a versenyzést, ám ott sem igazán úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerették volna, s visszacsúsztak a 14. helyezésig, mely az összesített 44. helyezést jelentette számukra a 60 hajót számláló mezőnyben. Detre Dia végig a középmezőny végén versenyezve a 35. helyezést szerezte meg az 50 fős női RSX mezőnyben.

Ezzel a versennyel véget ért a Világkupa sorozat is. Berecz Zsombi fokozatos fejlődése itt is jól látszik! Weymouth-i szereplésével ugyan nem szezett újabb világkupa pontokat, de így is a laseresek összesen 353 hajót számláló mezőnyében a 32. helyet szerezte meg. Ezzel a tavalyi eredményéhez képest harminchárom helyet javult!!!

Detre Dia a 45. helyen zárta sorozatot. Ő lényegében ugyanazt érte el, mint tavaly, illetve egész pontosan egy helyezéssel előrébb végzett.
 

Weymouth-i eredmények:
http://www.skandiasailforgoldregatta.co.uk/news/_992/latest_results

 

ISAF Világkupa  összesített végeredmény

Laser Világkupa végeredmény

RSX Női szörf Világkupa végeredmény

 

EB-MVSZ OÉB/UB

 

Támogatóink: