Véget ért a High Performance Grand Prix

A Balatonfüredi Yacht Club április 29. és május 1. között rendezte a 2023. évi versenyszezonjának első versenyét, a High Performance Grand Prix-t. A pénteki regisztráció alkalmával 29 csapat véglegesítette nevezését, 18 29er és 11 Nacra15 mezőny állt rajthoz a szombati naptól. Az időjárás mindenféle arcát megmutatta a háromnapos hétvégén. A verseny vezetője Böröcz Bence, az óvási bizottság elnöke Földesi Gergely volt.

Szombaton délelőtt a gyengülő északkeleti szél egy futamra adott lehetőséget, a nap további részében a mezőny a parton töltötte az idejét. Vasárnap az előrejelzéseknek megfelelően frissülő szél várta a résztvevőket. A szombati napon módosított versenyprogram alapján négy futam volt a terv, amelyet 13:30-ra teljesített is a mezőny. Partra érkezést követően a sportolók friss bolognai spagettivel tölthették vissza energiájukat. Hétfőre is további négy futamnak néztünk elébe, a délelőtt gyenge és közepes erősségű keleties szélben három futam gördülékenyen teljesült, majd a negyediket egy rövidebb vízi várakozás után tudták levitorlázni a két hajóosztály versenyzői.

A 29er hajóosztály idei első ranglistaversenyén az abszolút győzelmet Fehér Boróka-Fehér Szonja páros szerezte meg a második helyezettel azonos pontszámmal, ezzel női kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhattak.

Boróka és Szonja így látta a High Peformance Grand Prix-t: Nehéz, trükkös verseny volt, sokféle körülményben kellett helyt állnunk, ezekhez folyamatosan alkalmazkodva. Kilenc futam került megrendezésre, így tényleg fontos volt, hogy jó átlagot vitorlázzunk. Sokunk már volt külföldön, de ezzel a versennyel elindult az itthoni szezon is. Vegyes erősségű volt a mezőny, de elég sokat fejlődött mindenki. Gratulálunk a versenytársainknak is!

1. hely: Fehér Boróka – Fehér Szonja

2. hely: Tóth Attila – Borda Levente

3. hely: Kis-Szölgyémi Soma – Juhász András Sámuel

Az idei évtől osztályként vitorlázó Nacra 15-ösök 11 hajóval érkeztek a hétvégére.

1. hely: Litkey Sámson – Balogh Levente

2. hely: Dardenne Naia – Moore Liam

3. hely: Kutas Fülöp – Kolcsár Csenge

Litkey Sámson és Balogh Levente magabiztos győzelemmel álhatott a dobogó legfelső fokára. A vasárnapi borulásukról láthattunk róluk egy nagyon izgalmas fotósorozatot, amelyet mindketten épségben megúsztak.

Sámson és Levente így élte meg az elmúlt három napot: 

"A futamok nagyon tetszettek, a vasárnapi szélviszonyok volt a kedvenceink. Örülünk, hogy az első közös versenyünkön így össze tudtunk dolgozni és eredményesek lettünk. A mezőnyben alapvetően megtaláltuk a helyünket. Egyszer borultunk a verseny erről készült is egy remek fotósorozat."

Gratulálunk minden versenyzőnek!

EREDMÉNYEK

A támogatók nélkül nem jöhetett volna létre a Grand Prix! A nevezési ajándékot a Monautix Kft., az értékes pódium ajándékokat pedig a Rooster Sailing Ltd., a Tigris Bisztró és Reggeliző, valamint a Fehérvári Optika biztosította.

Szöveg: Böröcz Berta

Kép: Szántó Áron/BYC

Támogatóink: