Vadnai testvérek: Vége az őszi felkészülésnek, újra itthon

Vadnai Benjamin az olimpiai szereplés és Jonatán az U21 világbajnokság megnyerése után rövid pihenőt tartott, majd a szeptemberi magyar versenyeket követően Splitben kezdték a felkészülést a 2017-es évre. Október-november-decemberben havonta egy hétre utaztak csak haza, hogy iskolai feladataiknak is eleget tegyenek. Benjamin a BGE kereskedelem és marketing szakán kezdte meg tanulmányait angol nyelven, míg Jonatán nyelvvizsgázott és az érettségire készül. Az edzőtáborban napi rendszerességgel tanulnak, mindketten egyéni tanrend szerint végzik a sulit.

Splitben Jozo Jakelic horvát edző hívta meg őket a csapatába, edzőpartnereik Tonci Stipanovic (Rio ezüstérem) Pavlos Kontides (London ezüstérem) Filip Jurisic, Igor Les és Finn Lynch .

Az edzéseken új technikákat gyakoroltak, az új tipusú MKII-es vitorlát tesztelték.

Meghívást kaptak a 2017-es Világkupa sorozatra is. Ide a  világranglista első 60 helyezettjét hívták meg, első állomása januárban a Miami World Cup. A hajók már úton vannak az Egyesült Államok felé konténerben.

Legfontosabb versenyük 2017-ben a spliti Laser Standard felnőtt világbajnokság lesz szeptemberben, illetve Jonatán még szeretné megvédeni U21 világbajnoki címét július végén a belgiumi Nieuwport-ban.


Csatolt képek: