Vadnai Jonatán Világkupa futamot nyert

Aki eléri, annak ez mindig meghatározó élmény. Olimpiai osztályban a világ válogatottan legjobb versenyzőit legyőzni akár egyetlen futamban is nagyszerű érzés (lehet).

10-12 csomós szélben egy rövid futamot rendeztek csak szombaton Gamagoriban a japán Világkupán. Ezen a 19 éves, ötszörös korosztályos világbajnok Vadnai Jonatán megvillantotta a tehetségét. Bevállalta a lérajt legalsó pozíciót a bójánál, megcsinálta, jól kijött és megküzdött az olimpiai bajnok Tom Burtonnel. Jó sebességgel megtartotta az ausztrál menőt, vezetett és megnyerte a futamot.
Összettben 27. lett.  

Vadnai Benjamin, aki az első két nap után a hihetetlen 5. helyen állt, majd pénteken három rosszul sikerült futammal tíz helyet vesztett összetettben, nagyon be akart kerülni a Medal Race-be, amire volt még esélye egy jól sikerülő futammal. Ám a rajtnál kicsit beragadt és a mezőny közepén küzdött. Ezután kockáztatott, ami nem jött be, így a remek kezdés után most még nem teljesülhetett ez az álma. A széltelen "pihenőnap" után hasonló történhetett vele - csak feltételezem, nem beszéltem Benjivel - mint Berecz Zsomborral a Riói Olimpián a szabadnap utáni két napon. Miután már minden csodásan festett, hirtelen nem jöttek össze a dolgok, és nem tudott kilábalni a görcsösséget keltő helyzetből. Úgy látszik mindenkinek át kell esni ezen, aki nagyra hivatott, ahogy az élmezőnyt közelíti, vagy ha már bekerült oda.
Összetettben 20. lett. A mezőny erősségét ismerve, a verseny előtt bizonyára kiegyeztett volna ezzel a hellyel. 

A Gyapjas testvérek 470-esben az utolsó futamon 17. helyen futottak célba és ez lett a helyük az összetett listán is. Életük első Világkupa versenyén szépen szerepeltek. Többször vitorláztak az első tíz közelében és kétszer be is kerültek az elitbe. Ők még juniorok és a junior világbajnok is csak 12. lett ezen a Világkupán. Gyapiéknak ez az első olyan évük, amikor már a kellő intenzitással tudtak készülni és rszt is vehettek a legfontosabb világversenyeken. 

Bár a résztvevő négy fiatal magyar versenyző közül senki sem lesz érdekelt a magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdődő Éremfutamokon, de mndannyian helyt álltak az első japán Világkupán, és bőven gyűjthettek pozitív impulzusokat a folytatáshoz.

Ruji

Részletes eredmények ITT.

Világkupa oldal a World Sailing honlapján: http://www.sailing.org/worldcup/home.php
Facebook - https://www.facebook.com/worldsailingofficial/

Élő közvetítés a Medal race-ekről október 22-én vasárnap magyar idő szerint hajnali 5-től reggel 9-ig: