Vadnai Jonatán feljött a 8. helyre az ILCA 7 világbajnokságon!

Újabb két futamos nap volt szombaton Adelaide-ben, az olimpiai egyszemélyes férfi hajóosztály világbajnokságán. Olimpiai kvótaszerzőnk Vadnai Jonatán két remek futammal feljött a második nap végén, a negyedik kvalifikációs futam után a 153 hajós mezőny nyolcadik helyére. Bátyja, Benjamin mai 15. és 7. helyével pillanatnyilag 43.

Jonatán pozíciója kedvező, a kieső futam után három tízen belüli helye van, közte két dobogós. Eddig teljesült az a nagyon fontos cél, hogy a sokszor könnyebb kvalifikációs futamok során kell minél kevesebb pontot gyűjteni, hogy majd a nehezebb döntő futamoknak kedvező pozícióban lehessen nekivágni.

Késtek az eredmények, írásos összefoglalót sem tettek még közzé a rendezők, ebből arra lehet következtetni, hogy csak késő délután lehetett versenyt rendezni. A tegnapi időjárás előrejelzés is szombat délelőttre instabil, és csak délutánra stabilizálódó szélviszonyokat ígért. A fényképek szerint napsütéses időben,15 csomó körüli szélben zajlottak a futamok. Ahogy a később megjelent beszámolóból kiderült, valóban nagyon hosszú és fárasztó napja volt a versenyzőknek, csak este nyolc után értek partra.

A verseny honlapja

Eredmények

Kép: Down Under Sail

visyla