Vadnai Jonatán a 2., Benjamin a 10. helyen került az éremfutamba

Lezárultak a döntő futamok is Genovában, Vadnai Jonatán tartja a pénteken megszerzett 2. helyét, Benjamin 10., így mindketten a medal race-re készülnek.

Szombaton sem kellett vad szelekkel megküzdeni a mezőnyöknek Genovában, egyik pályán sem érte el a 8 csomót a dél-délnyugati szél. Így az éremfutamok mezőnyei összesen 6-7 futamok alapján alakultak ki, szemben a tervezett 10-11 futamokkal.

Vadnai Jonatán megtartotta 2. helyét a Laser Standard aranycsoportjának szombaton rendezett egyetlen futamában (az ezüst csoport kettőt tudott menni), amelyben a 13. helyen futott célba, s ezzel egyről öt növelte előnyét a harmadik helyezett norvég Tomasgaarddal szemben. Benjamin az utolsó futamban 30. helyet ment, így ő is befért medal race-be a 10. helyen.

A női Laser Radial osztályban Érdi Mári mindkét döntőbeli futamban a 21. helyen, így az összetett listán a 22. helyen zárta a genovai fordulót. A versenyben a kínai Zhang vezet a görög Karachaliou és a dán Rindom előtt.

A férfi 470-es mezőny összesen ugyancsak hat futamot tudott teljesíteni, ezekben a Gyapjas testvérek a 16. és a 29. helyeken végeztek. Ők így a 27. helyen fejezték be a versenyt. Az első három helyet a kínai Xu-Wang, az új-zélandi Snow-Hansen-Wilcox és a svájci Wagen-Siegwart egységek foglalják el.

A részletes eredményeket itt lehet megnézni.

A Genovában futó világkupa fordulóról korábban megjelent cikkeink:

VADNAI JONATÁN A 2. HELYEN GENOVÁBAN

FOLYTATÓDIK A SZENVEDÉS GENOVÁBAN

ALIG VAN SZÉL GENOVÁBAN, ÍGY VERSENY IS CSAK MUTATÓBAN

VÉKONY KEZDET GENOVÁBAN, DE A MAGYAROK JÓL ÁLLNAK

KEZDŐDIK A VILÁGKUPA UTOLSÓ FORDULÓJA GENOVÁBAN

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jesusu Renedo, Pedro Martinez / Sailing Energy


Csatolt képek: