Vadnai Jonatán a 4. helyen áll az ILCA 7 világbajnokságon!

Két döntő futammal folytatódott a verseny Adelaide-ben a negyedik napon.

  Vadnai Jonatán a legjobbak mezőnyében, az arany csoportban egy 4. és egy 10. helyet szerzett, ezzel egy nap alatt öt helyet lépett előre a férfi egyszemélyes olimpiai hajóosztály világbajnokságán. Jelenleg a negyedik helyen várja a még hátralévő két döntő futamot. Bátyja, a kétszeres olimpikon Vadnai Benjamin egy 30. és egy 36. hellyel pillanatnyilag 39.

Az olimpia évében egy olimpiai hajóosztály világbajnoksága egyben erőfelmérés is a legjobbak számára, Jonatán eddigi teljesítményén látszik az  elvégzett nagyon intenzív, hónapok óta tartó edzésmunka. A verseny eddigi 8 futamából hatszor ért el tízen belüli futameredményt, amely kiemelkedően egyenletes teljesítmény a 153 hajóból álló mezőnyben.

A képzeletbeli világbajnoki dobogón tegnap óta nem látszik változás, elhúzott a mezőnytől a legjobb három versenyző: az olimpiai- és világbajnok, az ausztrál Matt Wearn vezet, a második helyen az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes brit  (velszi) Michael Beckett áll, a harmadik a tokiói olimpiai bronzérmes norvég Herrmann Tomasgaard. 

A verseny honlapja

Eredmények

Video

Kép: Down Under Sail

visyla