Vadnai Benjamin: Gyorsabb lettem

A Miamiban rendezett világkupaverseny egyik legfontosabb eredménye a laseres Vadnai Benjamin számára, hogy az előző versenyhez képest gyorsabb lett, de azért voltak hibák is. A Hunsail.hu-nak elárulta, hogy a hibák kijavításán dolgoznia kell és további erős versenyekre van szükség a tokiói kvótához.

Hogyan értékeled a Miamiban elért helyezést a kihívások, előrelépés, tapasztalatszerzés szempontjából?

A Miamiban elért eredményemre büszke vagyok, mert a rossz kezdés ellenére fel tudtam kapaszkodni a 22. helyre a 70 fős mezőnyben. Ez azért is értékes, mert mindenki ott volt, akit a világ legjobbjai között tartanak számon. Miamiban gyorsabb lettem, nagy előrelépést éreztem a sebességemben az előző versenyhez képest. Ugyanakkor a rajtok még mindig kihívást jelentenek, így a mostani ciprusi edzőtáborban erre helyezzük a hangsúlyt. Általánosságban pedig azt tartom a legfontosabbnak, hogy azt nézzük, magunkhoz képest hogyan versenyzünk, vitorlázunk. Egy verseny előtt persze kitűzünk egy célt és jó lenne minél előbb végezni. Még lényegesebb azonban, hogy a saját magunkhoz képest fejlődést érjünk el.

A tokiói felkészülés szempontjából mi volt a legfontosabb Miamiban?

A tokiói felkészülés mostani fázisában a legfontosabb a szintfutás. Ezért most a vébéhez hasonlóan erős versenyeken kell indulni. A tavaly novemberi japán túránk óta nem voltunk versenyen. Emiatt az idei első verseny kissé nehezen indult, de a végére belejöttem és alig várom, hogy a Miamiban elkövetett hibákat a következő versenyen kiküszöböljem.

Mi a következő fontos verseny addig hol és hogyan készülsz?

A következő verseny Palma de Mallorcán, a Trofeo Princessa Sofia lesz. Addig pedig két edzőtáborban veszünk részt. A ciprusi már elkezdődött, majd egy rövid otthoni pihenő után Splitben folytatjuk az edzéseket.

Fotó: Bogee Toth / Vadnai Benjamin



Támogatóink: