Újdonság pályázat 2. helyezett hajó

A Budapest Boat Show újdonság pályázatán 2. helyezett a Style Jacht Kft. SCHOLTZ 8.8 WEEKENDER típusú hajója!

A hagyományokhoz híven a Style Jacht megint kitalált valamit, melynek az elnevezése nehezen magyarítható, a „napi vitorlázó” Daysailer után itt egy „hétvégéző” a Weekender. A fentiekkel ellentétben az új modell ízig vérig balatoni hajó, tehát a magyarítás mégiscsak sikerült valahogy.

Fő méreteiben megegyezik a Scholtz 8.8 Daysailer-rel. 8.8 méter hosszú, 2,25 méter széles, 1,45 méter a mélyjárata. Rudazata 10 méter a decktől, így a vitorlaméretei kicsit visszafogottabbak, mint sikeres elődje, mivel a túra szempontok is figyelembe lettek véve. Nagyvitorla 17m2, fockvitorla 11 m2. A hajó súlya 1850 kg.

A Scholtz 8.8 Weekender fedélzete, úgy ergonómiailag, mint desginben, mint anyagában teljesen új:

A fedélzet anyaga vízálló rétegelt lemez és üvegszálas poliészterből préselt kompozit, mely belül az esztétikát kívül az ellenálló képességet, merevséget biztosítja. Tudomásunk szerint ezt a technológiát még sehol nem alkalmazzák.

A hajó három féle motorral kapható:

- beépített diesel
- a magyar fejlesztésű beépített elektromotor
- a beépített külmotor (annak aki nem akar sokat áldozni motorizálásra.)

A cockpitban a kormányrudas szerkezet alternatívájaként kerekes kormány is beépíthető. A cockpit mérete, úgy lett kialakítva, hogy akár négyen elférnek egymás mellett. A legfőbb változás a kabin formájában van, mely klasszikus maxik formavilágát idézi. A teljes felület teak borítást kapott. A nagyméretű nyílászárók plexiből készültek. A hajóbelső négy kényelmes fekhelyet rejt. A polcok, szekrények fényesre lakozott mahagóniból készültek, így minden a klasszikusok forma, anyag és színvilágát idézi. A kabinban kihúzható konyha és fiókos rendszert  hűtő található. A kémiai wc akár szeparáltan is elhelyezhető a hajóban. És még egy újdonság: a sprayhood úgy lett kialakítva, hogy alatta akár állómagasság is elérhető.

A Scholtz 8.8 WEEKENDER prototípusa megtekinthető a Budapest Boat Shown február 12-15. között a 305/A standon.

Támogatóink: