Újabb Vadnai siker

A legjobb magyar utánpótláskorú versenyző őszi versenysorazatán a horvát és szlovén adriai versenyeken elért sikerei után ezúttal Franciaországban, Hyeres vizein győzte le ellenfeleit.

Benji október 29. és november 1. között a Francia  bajnokság harmadik fordulóján indult, ahol 6 nemzet 78 versenyzője vitorlázott a Laser 4.7-es osztályban. Franciaországban egész évre elosztva több fordulóban rendezik a Laser bajnokságot. Vadnai megnyert már egy korábbi fordulót is, de persze nem lesz francia bajnok, mert nem vesz rész mindegyik eseményen. 
A verseny előtt négynapos edzőtáboron vett részt a Sail Coach szervezésében.
Vadnai Péter beszámolója:
A verseny előtt a négynapos edzőtáboron végig erős, 20-30 csomós keleti szélben, olykor 3-4 méteres hullámokban edzettek a Sail Coach csapat tagjai. 
A versenyre a szél iránya nem változott, de sokat gyengült,az első két napon 8-12 csomós, a 3-4.napon 12-16 csomós volt. Benji a kilenc futamból négyet nyert, de így is izgalmas lett a vége, mivel az utolsó előtti futamban hátszélben borult, és az addig megszerzett előnyéből sokat vesztett.
Tehát az utolsó futam döntött. Itt fegyelmezetten vitorlázva nyert, és bebiztosította a győzelmet a francia Bonnet-Guerrini Esteban előtt. Edzőpartnere Luka Tosics a 3.helyen végzett. 
A magyarokat még Virág Flóra képviselte, ő a 24. helyet szerezte meg a 78 fős mezőnyben. 
Gyorshír: Ugyanezen a héten Benji öccse Vadnai Jonatán a spanyolországi Vigóban versenyzett Optimist nemzetközi versenyen, ahol a 15. helyen végzett. A regattán futamgyőzelmet is elért. Részletek később...

Támogatóink: