Újabb Európa Kupa győzelem

Vadnai Benjamin 148 hajós mezőnyben  1., Takács Levente 8. lett a Laser Európa Kupa harmadik versenyén La Rochelle-ben.

Az április 17-én vasárnap fejeződött be a La Rochelle-i regatta. Benji osztályában a Laser 4.7-ben a harmadik Európa Kupa versenyt is megnyerte!

Ezzel biztosan vezet az összetett versenyben, hiszen Torboléban 4. majd Luganóban 1. lett.  Ha így folytatja igen nehéz lesz őt legyőzni bárkinek is, ugyanis a tizenkét versenyből álló sorozat eredményeinek végső értékelésekor  csak a négy legjobb eredményt veszik figyelembe. 
A versenyek javát A (3 esemény) és B-csoportba (7 esemény) sorolta a Nemzetközi Laser Osztályszövetség. Egy-egy A és B-csoportos versenyen plusz egy harmadikon, akár csoporton kívülin, mindenképp kötelező részt venni. Ezeket a feltételeket Vadnai már teljesítette, így ha az év hátralévő részében már csak az őszi balatoni Európa Kupa futamon versenyez, akkor is nagyon jól fog állni az összetett versenyben. Hát még, ha nyer egyet-kettőt?
A versenyre Arató Richárd vezetésével utazott el az a Laser 4.7-es csapat, amelybe Benji mellett Takács Levente és két szlovén laseres Marco Radman és Luka Zelko is tartozott.
A négynapos eseményen végig part felől fújt a szél 6-10-15 csomós tartományban. Nagy szélfordulók voltak és szélcsíkok, ami megnehezítette az élen vitorlázók dolgát, hiszen  amikor nagyokat "billen a pálya" a legnehezebb tartani a mezőnyt. A kis, rövid hulámos vízen komoly, az ár-apály változásnak megfelelően eltérő irányú és nagyon erős áramlás is nehezítette a versenyzők dolgát. Vadnai sebessége különösen a bőszeles szakaszokon volt jó.
Vadnai legnagyobb ellenfele a svájci EB-ezüstérmes Sebastien Schneiter volt. A bronzérem a szintén svájci Kilian Wagené lett. 
Takács Levente is kitűnően vitorlázott, különösen a hetedik futamon, amikor elsőnek ért célba. Összetettben a 8. helyen végzett a 149 (!) hajós mezőnyben.
A csapat a díjkiosztó után elindult Szlovéniába, Izolára, ahol három nap edzés után részt vesznek a Spring Cup-on.

Támogatóink: