Új versenybíróink

Sikerrel zárult a téli versenybírói tanfolyam, amely eredményeképp a Magyar Vitorlás Szövetség 28 új szakemberrel gyarapodott.

A tanfolyamot az MVSz Versenybíró Bizottságának tapasztalt oktatócsapata, Tusnai Gabi, Böröcz Bence, Gömöry Ágnes és Beliczay Márton bonyolította le, amely a korábbi évek háromnapos elméleti képzése mellett ezúttal egy azt megelőző, hajók találkozásával kapcsolatos meghatározásokra és szabályokra összpontosító workshoppal egészült ki. A tanfolyam zárásaként a jelentkezők írásbeli vizsgán bizonyították felkészültségüket.

A vitorlássport versenybírói a fair versenyzést garantálják azzal, hogy feloldják a versenyzők közötti konfliktusokat, tanácsaikkal hozzájárulnak a versenyrendezés sikeréhez és esetenként döntést hoznak az esemény sportszerűségét illetően.

A szövetség a frissen vizsgázott szakemberekkel együtt, a 2015 őszi-téli megújítási folyamatot követően jelenleg 114 versenybíróval büszkélkedhet, akiket hazai viszonylatban a Versenybíró Bizottság négy szinten minősít. Három nemzetközi versenybírónk mellett húsz országos minősítésű szakember láthat el vezető szerepet Országos Bajnokságokon. Ranglista versenyek lehetséges elnökeiként ehhez a csoporthoz csatlakozik a tizenhárom A minősítési szintű versenybíró, rajtuk kívül a további versenyeken a huszonhét B minősítési szintű versenybíró közül kérhető fel az óvási bizottság elnöke. Az újonnan vizsgázott versenybírók C minősítési szintet szereznek, amellyel tetszőleges esemény óvási bizottságának tagjai lehetnek. A versenybírók az események során szerzett gyakorlat és ajánlások alapján a minősítések megújításakor léptethetők magasabb minősítési szintre. Ezért bátorítja a Versenybíró Bizottság az események szervezőit arra, hogy az óvási bizottságok tapasztalt elnöke és tagjai mellé a lehetőségek szerint vonjanak be minél több gyakorlatra vágyó kollégát.

Az Magyar Vitorlás Szövetség ezúton gratulál az elért minősítésekhez, és kívánja, hogy a versenybírók sikerüket és örömüket leljék a feladataik ellátásában.


Csatolt képek:

Támogatóink: