Új-régi elnökség a Dragon-flottánál

Budapest, 2014. március 11. – Tisztújító taggyűlést tartott kedden a Magyar Dragon Szövetség. Az egyik legaktívabb nagyhajós flotta ismét a korábbi elnökségnek adott bizalmat. A szervezet elnöke további három évre ismét Náray Vilmos lett, titkárnak ifj. Kozma Lászlót választották. Az elnökségi munkában részt vevő harmadik tag, küldöttként Homola László.

A Dragon-vitorlázók komoly tervekkel vágnak neki a 2014. évnek. Továbbra is szeretnék fenntartani az osztály nemzetközi aktivitását: három-négy hajó is indul majd nemzetközi versenyeken. A legnagyobb esélyekkel a Kis-Szölgyémi Ferenc, Vezér Károly, Kiss Tamás trió vág neki a szezonnak, akik jelenleg egy új hajót próbálnak ki és állítanak be. Az első erőpróba idén a március végén sorra kerülő San Remo-i Európa-bajnokság lesz, amelyen a tavalyi világbajnokság negyedik helyezettjével szemben ismét az első tíz közé kerülés lehet az elvárás.

Természetesen nemcsak az élsport került szóba a Dragon-flotta megbeszélésén. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a klasszikus, fából készült Dragonok felújítására, amelyek a nagy balatoni versenyeken (Országos Bajnokság, Flottabajnokság) külön értékelés szerint is versenyeznek. De a csak túrázni kívánó sporttársakról sem feledkeztek el: felkészülésüket két Dragon Klinika segíti, és a családi-társasági összejöveteleket egy augusztusra tervezett Dragon Túra is gazdagítja majd.

A szezon legnagyobb balatoni versenye a május végi Országos Bajnokság lesz, amelynek házigazdája idén közösen a BYC és a HYC lesz. A regattára külföldi egységeket is várnak, ami azért is fontos, mert a szövetség 2018-ban – 2010 után ismét – Európa-bajnokságot kíván rendezni a Balatonon. A hajóosztály nemzetközi szervezete ehhez már elvi hozzájárulást adott, a részletes pályázatról 2015-ben döntenek majd.

További információk:

Náray Vilmos, elnök
Magyar Dragon Szövetség
info@dragonclass.hu
www.dragonclass.hu