Tökéletesen kivitelezett kishajós évadnyitó

Az utánpótlásosztályok szombaton és vasárnap minden tervezett futamát teljesítve fejeződött be a Balatoni Évadnyitó Wire Corner Nagydíj.

Szombaton csak az optimisteseknek kellett beérniük 2 futammal, a Laser Radiál és a Laser 4.7-es mezőnyök egyaránt hármat vitorláztak le. 

Vasárnap aztán a szombatinál is tökéletesebb vitorlás nap kerekedett, pazar 15 csomós átlagszélben és gyönyörű napsütésben versenyezhettek a fiatalok. A nagyobbak két futamot teljesítettek, az optimistesek pedig ráadásként bepótolták a szombaton elmaradt menetüket. 

A versenyen 30 Optimist indult, míg a Laser mezőnyök hat-hathajósok voltak. Mindhárom osztályban nagyon szoros versenyek zajlottak. Laser Radiálban és Optimistben is pont azonossággal végzett két hajó az élen. Radiálban a több első hely döntött Csányi Ádám és a Romániából érkezett Andrei Zitti között, míg Optimistben csak a negyedik legjobb futameredmény mutatott különbséget Izsák Botond javára klubtársával, Nagy Botonddal szemben. Laser 4.7-ben is csak egyetlen ponttal előzte meg a győztes Bácsai Nagy Domonkos a BYC-es Almási Zsombort és Róka Biankát.

A győztesek:

Laser Radial:          Csányi Ádám - Dinghy Sport Club Hungary Kft.
Laser 4.7:                Bácsai Nagy Domonkos - Dinghy Sport Club Hungary Kft.
Optimist ifi:             Izsák Botond - Kereked Vitorlás Klub
Optimist serdülő:  Orbán Botond Máté - Procelero Sportegyesület

Részletes eredmények letölthetők a mellékletből.

Letöltés

Támogatóink: