Szeptemberi felhajtás - J/24 Nyílt Magyar Bajnokság 2016

Izgalmasnak ígérkezik a Magyar J/24 Osztály 2017-es, balatonfüredi Európa-bajnokág előtti utolsó nagy erőpróbája: a 2016. szeptember 22-től 25-ig a Balatonfüredi Yacht Club-ban, a BYC és az MVM által  rendezendő Nyílt Magyar J/24-es Országos Bajnokság. A versenyre láthatóan a rendezőség és több komoly csapat is az EB előtti utolsó nagy felkészülési lehetőségként tekint, így a magyar átlagot meghaladó, 20 fölötti hajószám és igazi sztárparádé várható.

Hosszabb balatoni szünet után - olasz-magyar csapattal - ezen a versenyen tér vissza a J/24-es mezőnybe Litkey Farkas, 12x-es kékszalag-győztes, Soling világbajnok és sokszoros magyar J/24 bajnok. Ellenfelei között természetesen ismét ott lesz finnes olimpikon kollégája, Székely Antal csapata is, a Compass Imi Jé . A tavalyi címvédő és sokszoros magyar bajnok ifj. Rauschenberger Miklós a most felújított Jukebox hajót vezényeli, de ő is kap egy korábbi olimpiai osztályából (470) ismerős ellenfelet, Sallai Gábor személyében (Ironcat).

Csak hogy a jelenkor menői se maradjanak ki, rajthoz áll a J24 mezőnyben Tomai Balázs - Laser Standard vitorlázó, a  2016. évi D-One Világbajnok - a Jenesis kormányosaként, valamint tiszteletét teszi a Balatonon Per-Håkan Persson, a Svéd J/24-es osztály oszlopos tagja és többszörös bajnoka is.

A mezőny kiegyenlítettsége miatt persze az osztály „szokásos” élmezőnyére is figyelni kell. Az idei év versenyein eddig Sarina Róbert csapata (J.Bond 037), Makai Gáborék (Team Euline) valamint Hercsel Erik osztálykapitány hajója (Django) dominálták, közülük bármelyik most is odaérhet a dobogóra. Ezen a bajnokságon fog debütálni a J/24 osztályban a friss Scholz-22-es bajnok, Sabján Annamari lánycsapata (Just a Big Dinghy) is. Nevezési lista itt található: http://www.j24.hu/entry

Valamennyi fejleményt a verseny honlapján (http://byc.hu/regatta/j24-melges24-orszagos-bajnoksag) és FB oldalán lehet követni. A rendezésről és bíráskodásról a Balatonfüredi Yacht Club és a Rióból frissen visszatérő Böröcz Bence valamint a nemrég befejeződött Hyères-i Melges 24 Eb főrendezője, Fluck Bence fognak gondoskodni.

A versenyig még kb. három hét van hátra, így további magyar és külföldi egységek jelentkezése várható. Bérelhető charterhajók a http://www.j24.hu/charter-boats oldalon találhatóak, aki legénységként szeretne csatlakozni a versenyhez és van tapasztalata, emailben tud jelentkezni itt:hunj24ca@gmail.com        

Happy Sailing!

Magyar J/24 Osztály