Siker Hyéresben: mindkét magyar laseres a holnapi éremfutamban!

Érdi Mári (MVM SE) a negyedik, Vadnai Jonatán (BYC) a tizedik helyen került be a legjobb tíz helyezett holnapi éremfutamába.

Elképesztőt hajrázott mindkét magyar olimpiára készülő ILCA versenyzőnk, az utolsó nap Érdi futamot nyert és hatodik is volt a legjobbakat felvonultató arany csoportban, Vadnai Jonatán pedig egy 11. és egy ötödik hellyel lépett előre jelentőset az összetett listán. Kevesebb mint ötszáz nappal a 2024-es olimpia marseille-i vitorlás versenyei előtt ez több mint biztató. Az izgalmak tehát fokozódtak, a holnapi éremfutam dupla ponttal számít, és ez alaposan átrendezheti adott esetben az élmezőnyt.

Érdi és Vadnai is - az eredménylistát nézve - jól taktikázott: a kvalifikációs futamokban biztonsági, egyenletes vitorlázással próbáltak minél kevesebb pontot gyűjteni (ez a verseny első két napján, a 25-30 csomós misztrálban nem volt könnyű, de mindketten remek erős szeles teljesítménnyel, tízen belüli és tíz körüli futameredményeket hoztak az első két "szelektáló" napon...), a döntő futamokban pedig ésszel, de kicsit talán jobban kockáztattak, hiszen csak így lehet futamot nyerni, illetve az első hatban befutni. 

Csütörtökön csak egy -egy futamot rendeztek mindkét ILCA osztályban a könnyű keleties szélben, de a pénteki nap hosszú volt mindkét mezőny számára, a gyenge forgolódó keletiben mindenképpen meg akarták tartani a hétre összesen tervezett tíz futamot. Az ILCA 6 mezőny például hat és fél órát volt vízen, de összejött a nekik hiányzó három futam. Szombatra, a Francia Olimpiai Hét zárónapjára, az éremfutamokra a maihoz hasonló 10-12 csomós délkeleti szelet ígérnek a meteorológusok.

Az olimpiai iQFOiL férfi mezőnyben Bors Máté a 18., Sánta Bence a 19. lett a 21 induló közül.

Eredmények

visyla

Támogatóink: