Síelés+vitorlázás: külföldön divatos versenyt rendeznek Magyarországon

A külföldön nagy népszerűségnek örvendő “ski-sailing" erőpróbára, azaz kombinált sí- és vitorlásversenyre kerül sor a következő hetekben Eplényben és Csopakon.

Más országokban már komoly hagyománnyal bírnak az úgynevezett „ski-sailing” vagy „ski-yachting” viadalok, azaz a kombinált sí- és vitorlásversenyek. Ennek mintájára 2018 tavaszán Magyarországon is lesz ilyen: a Havas Nádas Kupán magyar ifjúsági sportolók versenyezhetnek a Bakonyban található eplényi sípályán, majd - a Balatoni Vitorlás Évadnyitóval közösen - a Csopak előtti vitorláspályán.

A sífutamokra 2018. március 24-én szombaton 10.30-12.30 között kerül sor az eplényi síarénában. A vitorlásversenyt pedig 2018. május 12-én szombaton 11:00-13.00 között rendezik meg a Csopaki Vitorlás Iskolában (CSVI) a Balatoni Ifi Évadnyitó keretében - közölték a szervezők a Hunsail.hu-val.

A Havas Nádas Kupára egyénileg kell nevezni. A verseny pedig 2 futam óriás-műlesiklásból és sziintén 2 futamos  pálya-vitorlásversenyből áll. Az összesen 4 futamból a legrosszabb futam kiejthető és ezt követően dől majd el ki a legjobb a sí- és vitorláspályákon elért eredmények alapján. A Magyarországon újdonságnak számító pályaversenyre elsősorban a fiatalokat, a 8-16 éveseket várnak a szervezők. (A részletes versenykiírás a csatolt - pdf - dokumentumban található.)

Kép forrása: Csopaki Vitorlás Iskola


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: