Rooster Laser Európa Kupa & BYC Kupa 2017

Szeptember második hétvégéjén, 2017. szeptember 08-10. között kerül megrendezésre a BYC nagysikerű kishajós versenye, a Rooster Laser Európa Kupa & BYC Kupa Utánpótlás Ranglista verseny. Az idei évben immár 8. alkalommal sikeres házigazdaként fogadja a BYC az Európán átívelő kupasorozat magyarországi állomását, míg az utánpótlás ranglista verseny 4. alkalommal kerül megrendezésre Balatonfüreden.

Az előnevezések alapján komoly résztvevő számokra számíthatunk: a Laser 4.7 Standard és Radial hajóosztályaiban ez idáig több mint 120 fő nevezett, Optimist hajóosztályban több mint száz nevezőt várunk, és a 420 és 29er versenyzők is meglehetősen nagy létszámmal képviselik majd hajóosztályaikat a három napos regattán.

A több mint 300 fős mezőny vitorlázását nemzetközi bírói csapat fogja felügyelni, Eric Mehlbaum holland bíró vezetésével.

A mostanában egyre kedveltebb és egyre növekvő létszámmal jelen lévő 29er-ek részére 11, míg az Optimist és 420 és Laser hajók számára 9-9 futam teljesítését tűzte ki célul a rendezőség.

Az Optimist versenyzők igazi nagy csatára számíthatnak: ők két csoportban, kvalifikációs és döntő sorozatokat fognak vitorlázni a futamok során.

A fiatalokat a rendezőség a versenyek után frissítővel illetve közösségi programmal várja.

A nevezéseket a hazai versenyzőktől mindkét eseményre a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerén keresztül várjuk. A magyar laser versenyzőknek is szükséges a VIHAR rendszerében nevezni. A helyszíni nevezésre a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán lesz lehetőség, 2017. szeptember 7-én 16:00-19:00 óra között. A nevezési díj egységesen minden hajóosztály számára fejenként 7.000 Ft. A nevezési díjak a helyszíni nevezés helyén és idejében, készpénzben vagy bankkártyával egyenlíthetők ki.

A versenyeket idén második alkalommal a Rooster Hungary támogatja, aki nem csak a nevezési ajándékokat, hanem a helyezettek értékes díjait is biztosítja. A Rooster számára ismét nagy öröm, hogy a Rooster termékek tavalyi, magyarországi bevezetését követően idén is támogathatja a regattákat. A Rooster elsősorban az ifjúsági vitorlázók kiszolgálására koncentrált azzal a hangsúlyozott szándékkal, hogy magas minőségű, fiatalos designú, innovatív és költséghatékony technikai ruházatot nyújtson az utánpótlás vitorlázók széles rétegei részére.

A versenyek online információs oldala az alábbi linken érhető el:

http://byc.hu/regatta/laser-europa-kupa-byc-kupa/

További információk az alábbi elérhetőségek valamelyikén érhetőek el:

Balatonfüredi Yacht Club
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.
E-mail: byc@byc.hu
Telefon: +36 70 600 4544


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: