Remekelt a magyar 29er-csapat az Eb-n

Ragyogóan szerepeltek a fiatal magyar versenyzők a 29er-eseknek rendezett Európa-bajnokságon.

A múlt héten tartották a finnországi Helsinkiben a 29er Európa-bajnokságot, amelyen hatalmas mezőny vonult fel: húsz ország 137 hajója, köztük négy magyar egység  -  a Ralovich Dávid - Badar Bence, a Kocsis Bálint - Pavlik András, a Jeney Máté - De Jonghe Arthur és a Lászlófy Ábel -Petrányi Botond kettős - indult a versenyen.  

A 29er-es magyar csapat  

Az Eb-n szenzációs eredményt ért el a magyar csapatok közül legesélyesebbnek számító, a verseny előtt az európai ranglistán ötödik helyen álló Jeney Máté - De Jonghe Arthur páros. Összetettben ugyanis a hatodik helyen végeztek.

A többi magyar  hajó is jól teljesített:  a Kocsis Bálint - Pavlik András kettős az ezüst csoport 2. helyét (abszolút 47. hely), a Lászlófy Ábel - Petrányi Botond egység az ezüst csoport 29. helyét (abszolút 74. hely), a Ralovich Dávid - Badar Bence duó pedig a bronz csoport 8. helyét (abszolút 98. hely) szerezte meg. Az Európa-bajnokságot egyébként a francia Revil Theo - Guevel Gautier egység nyerte. A második helyen a norvég Mathisa Berthet és Alexander Franks-Penty, a harmadikon a szintén francia Aristide Girou - Noah Chauvin duó végzett. 

A verseny előtt Goszleth Marcell, a magyar csapat vezetője, a Spartacus Vitorlás Egylet edzője a hunsail.hu-nak azt mondta: Az egyik cél, hogy a rendkívül erős mezőnyben magyar hajó is legyen az első húszban. Erre pedig a papírforma szerint a Jeney - De Jonghe párosnak volt a legnagyobb esélye. Ők végül ezt a célt bőven túlteljesítették az összetettben megszerzett 6. hellyel.

Fotók: Gosztleth Marcell / Spartacus Vitorlás Egylet - 29er Hungary (a magyar 29er osztály) Facebook-oldala