7, 11 majd 9 csomó - jól kezdték a vébét a magyar optimistesek

Az első versenynapot jó eredményekkel zárta a ciprusi vébén vitorlázó magyar optimistes csapat. Csütörtökön jön a folytatás. 

Bányai Attila (BYC) - Fotó: Szalontai Bence / Brencsán Dávid / Opti Worlds 2018 - Team Hungary

"Erősen kezdték a fiúk a vébét. Jól érezték a szelet, a szerdai versenynapon 7-11 csomós "seabreeze" fújt, kezdetben gyengébb volt, majd erősödött, később megint visszavet az erejéből. A rajt nagyon sokat számított, komoly előnyre lehetett szert tenni" - számolt be az első versenynapról Szalontai Bence, a ciprusi világbajnokságon szereplő magyar optimistes csapat vezetője.

Versenyben Szabó Roni Oszkár (Egis SE), Benyó Máté (THE) Nagy Bendegúz (BYC)

Fotó: Szalontai Bence / Brencsán Dávid / Opti Worlds 2018 - Team Hungary

Bányai Attila (BYC), Benyó Máté (THE), Szabó Roni Oszkár (Egis SE) sorrendben a 16., 28. és 46. helyen zárták az első napot. Vladiszavlyev Alexandar (SVE) első világversenyén szerepel, biztatóan kezdett és nagy önbizalommal vág neki a további futamoknak. Nagy Bendegúz (BYC) sajnos sárga zászlót kapott a második rajtnál, ezért nagy hátrányba került a futamban, majd nagyot küzdött. 

Vladiszavlyev Alexandar (SVE) 

A csapatvezető közölte azt is, hogy ottani idő szerint (Cipruson egy órával előbb járnak, mint Budapesten) 12-re van kiírva a csütörtöki első rajt. A szél már reggel megjött, 10 csomó körüli seabreeze várja a mezőnyt. A magyar csapat tagjai pedig jó hangulatban készülnek a következő futamokra.

A versenyt online közvetítése itt érhető el

A részletes eredményeket itt lehet átböngészni., friss információk pedig a magyar csapat Facebook-oldalán találhatóak.

A magyar optimistes csapat támogatója a T-Systems. 

Támogatóink: