Optimist-pályázat eredményhirdetés

A Budapest Boat Show színpadán hirdette ki az Optimist Osztályszövetség az idei pályázatuk eredményét.

Január 31-én járt le  a pályázati határidő, amelyet már mondhatni hagyományosan írt ki  az Optimist Osztályszövetség három darab Hodács Optimist (HOOK) használatára. Az idei évben a pályázat kibővült az Ullman Sails támogatásával, akik a hajókhoz új vitorlákat is adnak.

A pályázaton magyarországi utánpótlásnevelő-egyesületek vehettek rész. A hajókat olyan 2004-ben vagy azóta született kezdő vitorlázók használhatják, akik vállalják, hogy a ranglistaversenyeken és a magyar bajnokságon résztvesznek. Ezzel az osztályszövetség és a támogatók segíteni kívánják azt, hogy olyan tehetséges fiatal versenyzők, akiknek a megfelelő minőségű felszerelés beszerzése akadályokba ütközne, mégis elindulhassanak versenyzői pályájukon.

Az idei pályázaton a Tihanyi Hajós Egylet, a Procelero  Sportegyesület és a Kereked Vitorlás Klub Csopak érdemelte ki a hajók és az új vitorlák használatát.

A színpadon Tenke Tibor az Optimist Osztályszövetség elnöke hirdette ki a pályázat eredményét, és dr. Kollár Lajos az MVSZ elnöke, illetve az Ullman Sails képviselőinek társaságában adta át a díjakat.

A győzteseket Regős Attila (THE), Czégai Péter (Procelero) képviselte, illetve a Kereked VK Csopak részéről már maga a jövendő versenyző lépett a színpadra, aki nem más, mint Izsák Szabolcs, a legendás olimpikon, sokszoros magyar bajnok versenyző unokája!  

Az Ullman Sailst a magyarországi képviselők – Csepregi Panka és Marton Balázs – mellett a fő európai vitorlaszabó Paolo Soldano is reprezentálta a díjátadón. Dolga is lesz a srácokkal még, hiszen a cég nem tucatvitorlát szándékozik adni, hanem majd a klubok által kijelölt versenyzőnek készítenek egyedi, mondhatni „testreszabott” vitorlát. Így a kezdő versenyző azonnal minőségi vitorlával indíthatja pályafutását, miközben egy félszáz magyar bajnoki és 2013 óta már Európa-bajnoki címmel is büszkélkedő magyar műhely Optimistjében, egy HOOK Opéban ülhet. 

Támogatóink: