Negyedik a célban a Wild Joe a Middle Sea Race-en!

Józsa Mártonék az előnyszámos sorrendben is hatodikak lettek, osztályukban pedig másodikak.

Kitűnő versenyzéssel az IRC hajók között abszolút sorrendben 4., és a korrigált időeredmények alapján 6. helyen végzett az idei Rolex Middle Sea Race-en a magyar 60 lábas Mini-Maxi, a Wild Joe csapata. Osztályukban (Class 1) az előnyszámításos sorrendben pedig csak az Alegre végzett előttük és ezüstérmesek.

Wild JoeJózsa Márton és csapata – Kelemen Tamás, Goszleth Marcell, D’Albini András, Ante Vanjaka, Adorján Csaba, Lukáts Csaba, Németh Áron, Szörényi Ádám, Takács Levente, Galgóczi Tamás, Király Csaba és Magyary-Kossa Zsolt – 2 nap, 23 óra, 38 perc alatt teljesítették a 606 tengeri mérföld hosszúságú, Máltáról induló és Szicíliát kerülő pályát.

99 hajós rekordlétszámú és erősségű mezőny versenyzett a világ egyik leghíresebb offshore versenyén. Megszakadt az Esimit Europa 2. hároméves győzelmi sorozata, mivel Igor Simcic százlábas hajója technikai okok miatt nem tudott rajthoz állni.
 
A célba elsőként Kristina Plattner kormányzásával a német Morning Glory 86 lábas Maxi érkezett hét órával a Wild Joe előtt. Második és harmadik helyen két 72 lábas hajó, az Alegre és a Robertissima III. Mini-Maxi érkezett a célba. MInd a négy hajó a Class 1 osztályba tartozik, és az előnyszámításos eredmény azt mutatja, hogy a Wild Joe legénysége jobban vitorlázott a Morning Glory-nál és a Robertissimánál.

Az IRC számítás szerint korrigált időeredmények alapján a győzelmet az olasz 82 nevű TP 52-es típusú hajó nyerte Francesco de Angelis vezetésével. Ilyen számítással is hatodik lett a magyar csapat, pedig a Wild Joe a hasonló hajókhoz képest is aránylag kedvezőtlen előnyszámmal versenyez.

A verseny honlapja: 
http://www.rolexmiddlesearace.com/index.cfm
Archív fotó: Carlo Borlenghi 
Wild Joe

Támogatóink: