NAU 370 RUN TROPHY III.: EGY FUTAM A KITARTÁS ÉS A BÁTOR DÖNTÉS EREDMÉNYE!

Valószínűleg a Balaton valamennyi vitorlázója abban reménykedett, hogy ezúttal tévednek az előrejelzések, és bár nem jósoltak szelet a hétvégére, azért lesz annyi szél, hogy versenyezhessenek egy jót. Nos, nem így alakult. NAU 370 RUN Trophy siófoki állomásának első napján nem sikerült futamot rendezni, pedig az osztály csapatai nagyon szerettek volna versenyezni, hiszen a közelgő Országos Bajnokság előtt remek felkészülési lehetőségnek tekintették a saját rendezésű versenyt.

A verseny rendezője Loór-Fluck Réka aztán bátor döntést hozott az első nap lezárásának bejelentésekor. Arról tájékoztatta a versenyzőket, hogy másnap nem az eredetileg tervezett 10:00 órás rajtra kell készülniük, hanem már reggel 8:00 órakor futamot rendez, amennyiben ezt a szél is így gondolja majd. A NAU 370 osztály tagjai mind elfogadták és „üdvözölték” a korai futamkezdés ötletét. Vasárnap persze ismét halasztani kellett kicsit, de végre érkezett egy 5-6 csomó erősségű és kitartónak tűnő szél, amiben elrajtolt a tíz egység. A szél sajnos nem volt olyan kitartó, mint a csapatok, de egy újabb remek döntéssel, a pályarövidítés lehetőségének kihasználásával végül érvényes lett a futam és a verseny is, mert mint később kiderült ennél többet nem lehetett kihozni a hétvégéből.

A versenyt végül a Hrutka Gábor kormányozta Kacor Király nyerte, a házigazda Molnár György irányította Revolution, valamint a verseny rendezésében hatalmas szerepet vállaló Kurucz Sándor és a Magnum előtt.

A NAU 370 RUN osztály következő nagy versenye a szeptember 2-án kezdődő Országos Bajnokság lesz, de a Trophy is folytatódik, méghozzá a badacsonyi állomással.