MVSZ - Lárifári jótékonysági nap a rendőrárváknak

Az MVSz és a LáriFári Alapítvány jótékonysági versenysorozatának utolsó két állomása

Szeptember 15-én, Balatonfüreden az idei karitatív vitorlásverseny-sorozat utolsó állomásán a rendôr árva gyermekek és hozzátartozóik ismerkedhettek meg a balatoni vitorlázás örömeivel a Belügyminisztérium, a Magyar Vitorlás Szövetség és a LáriFári Alapítvány jóvoltából. 

A délelőtti órákban a Veszprém Megyei, valamint a Balatonfüredi Rendőrkapitányság képviselői és az alapítvány önkéntes csapata közös játékokkal szórakoztatta a tiniket. Délután a vendégeket vitorláshajók és ─ a Balatoni Vízirendészeti Rendôrkapitányság felajánlásának köszönhetôen ─ három motoros hajó vitte ki a vízre. A száguldó motoros hajók különlegessé és egyedivé tették a játékos versenyt, melynek végén természetesen mindenki nyakába érem került.

A programot követô napon a LáriFári Alapítvány a következô üzenetet kapta az egyik érintettôl: „Köszönjük szépen a mai feledhetetlen napot, a megemlékezést azokról a hősökről, akik másokért éltek és másokért haltak“


Korábban, augusztus 31-én  (lásd:  )szintén Balatonfüreden került sor a budapesti gyermekonkológiai centrumokban kezelt, valamint a Szent László Kórház őssejt-transzplantációs osztályán transzplantált gyermekek és családjuk karitatív vitorlásversenyére. A jótékonysági versenysorozat negyedik állomásán több mint kétszáz érintettet látott vendégül a Magyar Vitorlás Szövetség és a LáriFári Alapítvány. Délelôtt tíz órától hatalmas gyermekzsivaj vette körül a LáriFári önkéntes csapatát, akik különböző játékokra invitálták az apróságokat. A délutáni órákban került sor a vitorlásversenyre, amelynek végén boldog, csillogó tekintetû gyerekek, anyukák és apukák tértek vissza a kikötőbe. Az alapítvány és a vitorlázó társadalom újabb összefogásának köszönhetôen a nap végén a családok éremmel a nyakukban, mosollyal az arcukon, sok-sok élménnyel gazdagodva térhettek haza.

Levél a Müllner családtól:

„Kedves Adrienn és Kálmán!

Kicsit megkésve, de tisztelettel és szeretettel szeretnénk megköszönni az augusztus 31-i balatonfüredi családi napot, ahova a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán keresztül jutottunk el. Családunk kis hőse, a két és fél éves Kamilla tegnap kapta az utolsó kemoterápiás kezelést.

Januárban derült ki, hogy vesedaganata van. Most már nagyon boldogan írom ezeket a sorokat, mert VÉGE van a megmérettetésnek és visszakaptuk régi kis életünket… Augusztus végén, az utolsó megmérettetések előtt, mentálisan teljesen megtépázva talált ránk a rendezvényetek. Nagyon köszönjük azt a szombati napot Nektek, a szervezőknek, az önkénteseknek és a vitorlázó társadalomnak.

Soha nem fogjuk elfelejteni!!!

Feltöltődtünk, erőt merítettünk, élményekkel gazdagodtunk, kicsit újra egymásra találtunk, a gyermekünk boldog volt, jól érezte magát, kiszakadtunk a kórház-kemo-kórház-otthon menetrendből, sorstársakkal ismerkedtünk meg, optimizmusunk tovább gyarapodott!

Megható volt, hogy vannak még jó emberek!

Tisztelettel:

a Müllner család“

Támogatóink: